Maramureşul va fi prezent la mai multe târguri internaţionale de turism din Europa

Delegaţia Maramureşului prezentă la Târgul de Turism din Viena s-a întâlnit cu turoperatorii şi şeful Biroului ANT din Austria

 În cursul serii de vineri, 13 ianuarie 2017, delegaţia maramureşeană s-a întâlnit cu şeful Biroului Naţional de Turism al României în Austria, Simion Giurcă, dar şi cu turoperatorii care au promovat România ca şi destinaţie turistică la această ediţie a Târgului de Turism ”Ferien Messe” din Viena. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, vicepreşedintele Ioan Doru Dăncuş şi consilierii judeţeni prezenţi la această manifestare internaţională au avut întâlniri cu cele mai importante firme de incoming din România, pentru a discuta despre dezvoltarea şi promovarea turismului național.

Întâlnirea a debutat cu prezentarea partenerului Autorităţii Naţionale pentru Turism în cadrul acestei ediţii, Judeţul Maramureş. Prezenţa spectaculoasă a Consiliului Judeţean Maramureş datorită Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania, dar şi a meşterilor populari Maria Zapca şi Daniel Leş a fost încă o dată confirmată. O scurtă prezentare a judeţului Maramureş a fost oferită de Dan Carpov, şef al Biroului de Turism şi Salvamont din cadrul Consiliului Județean Maramureș, care a subliniat importanţa cooperării între administraţia publică şi firmele de promovare şi turism, pentru ca Maramureşul să redevină o prioritate pe agenda turoperatorilor şi a turiştilor. S-au prezentat materiale audio-video despre Maramureş, iar Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania a oferit un moment artistic de excepţie, care a atras toate privirile şi aprecierile reprezentanţilor firmelor de promovare şi turism. Directorul instituţiei de spectacole a Consiliului Judeţean Maramureş, Iuliana Dăncuş a făcut o scurtă prezentare a instrumentiştilor, dar şi a corpului de balet, după care aceștia au evoluat în faţa publicului.

Gabriel Zetea: ”Maramureşul va fi prezent la mai multe târguri internaţionale de turism din Europa”

Şeful Biroului Naţional de Turism al României în Austria, Simion Giurcă a prezentat trendul actual în materie de promovare a turismului, iar preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a a vorbit despre importanţa promovării Maramureşului în cadrul târgurilor de turism internaţionale, dar şi despre strategia de dezvoltare turistică a Maramureşului. „Vreau să mulţumesc domnului Simion Giurcă pentru invitaţia lansată, încă de anul trecut, la Gala Turismului în Bucureşti, de a participa la târgul din Viena să promovăm Maramureşul. Nu am mai făcut acest lucru ca şi judeţ de prea mult timp, însă vă asigur că, de acum înainte, veţi vedea Maramureşul la mai multe târguri internaţionale de turism din Europa, în perioada următoare. Vrem să arătăm unicitatea Maramureşului, simplitatea turismului în Maramureş. Parteneriatul dintre noi este un lucru extrem de important. Noi, ca şi Consiliu judeţean, reprezentăm o echipă tânără, iar dorința noastră este aceea de a aduce oameni care să vadă cum s-a schimbat Maramureşul în aproape trei decenii. Maramureşul a fost un judeţ minier, industrial, însă cu timpul acestea s-au închis, industria nu mai există şi este necesar să ne reprofilăm. Acest lucru este posibil doar prin turism, iar noi, ca autorităţi publice, trebuie să investim pentru ca turiștii să vină să ne vadă. Avem pensiuni frumoase şi locuri unice în fiecare localitate din Maramureş, aşa cum nu cred că există nicăieri în lume. Vom începe cu o nouă strategie de dezvoltare a turismului în Maramureş, susţinută la început de către Consiliul Judeţean. În acest fel, sunt sigur că și domeniul privat va începe să facă schimbări esențiale”, a precizat Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

 

A III-a ediție a Zilelor Maramureșului va avea loc în luna mai

Șeful județului a făcut și o prezentare a celor mai importante evenimente pe care Consiliul Judeţean Maramureş le organizează, dar şi o invitaţie către turoperatorii prezenţi de a veni în Maramureș. „În luna mai a acestui an, va avea loc cea de-a III-a ediţie a Zilelor Maramureşului când vom desfăşura, timp de o săptămână, într-o perioadă destul de concentrată, cât mai multe evenimente la care sunteţi cu toţii invitaţi, pentru a vedea tot ce are mai frumos Maramureşul. Să veniţi în județul nostru și să petreceți cât mai mult timp, să veniţi în Borşa şi să vedeţi locurile unice de la Cascada Cailor şi până la Iezer. Să coborâm pe Vaser, în Vişeu, să ajungem pe Valea Izei, în comunităţile din Rozavlea, Ieud, Poienile Izei, unde arhitectura tradiţională, portul tradiţional maramureşean sunt lucruri unice pe care le găsiți doar în Maramureş. Ajungem în sudul judeţului, unde găsim ţările noastre specifice, Ţara Lapusului, Ţara Codrului, Chioarului, zona Someşului. Întreg judeţul Maramureş este plin de tradiţie. Trebuie să ajungeţi măcar o dată să vă rugaţi la o biserică de lemn. Cele mai multe dintre aceste lăcașuri de cult fac parte din patrimoniul UNESCO. Am avut anii trecuţi un proiect foarte frumos, „Circuitul Bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”, unde, printr-o investiţie europeană, am reuşit să reabilităm tot ce înseamnă accesul la aceste biserici, să găsim oameni care să stea şi să primească turişti în aceste locații unice. Toate acestea dorim să vi le arătăm la faţa locului, în Maramureş, în luna mai 2017”, a adăugat Gabriel Zetea.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.