Mare atenție la câtă apă beți pe zi! Intoxicaţia cu apă poate fi fatală

Mare atenție la câtă apă beți pe zi! Intoxicaţia cu apă poate fi fatală

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferte de nerefuzat 2021

Cu toții știm că recomandarea specialiștilor este să bem cel puțin doi litri de apă pe zi pentru a fi sănătoși, a nu avea probleme renale sau cu deshidratarea. V-ați întrebat, însă, ce se întâmplă dacă depășiți șase litri de apă pe zi?

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Nici exagerarea nu ajută deloc, ba din contră. Dacă bem peste șase litri de apă pe zi riscăm să facem intoxicație cu apă. Apare atunci când nivelul sodiului și al electroliților din corp scade, rinichii nu mai pot face față cantității mari de lichid, apa ajunge în sânge și de aici până la deces nu mai e decât un pas.

Cum recunoaștem intoxicația cu apă

Există posibilitatea să apară stări de amețeală și de greață, urmate de confuzie și deorientare. Potrivit specialiștilor, în primele stadii ale sale, intoxicația cu apă nu dă simptomatologie, dar când afecțiunea se agravează, atunci pot apărea în primul rând stările de amețeală și de greaţă, urmate de confuzie și de dezorientare. Dacă bolnavul s-a intoxicat cu apă netratată, atunci situația devine din ce în ce mai gravă și apar simptome precum spasme și crampe ale mușchilor, senzație de slăbiciune, pierderea cunoștinței, înțepenire și, în unele cazuri, comă.

Intoxicația cu apă poate apărea atunci când organismul are sau reține mai multe lichide decât pot elimina rinichii. Specialiștii spun că e un dezechilibru de lichide care apare atunci când organismul uman are sau reține mult mai multe fluide decât pot elimina rinichii. În situația în care apa nu poate fi eliminată, atunci rămâne în corp și diluează cele mai importante substanțe din sânge. Pentru a nu se ajunge într-o astfel de situație, specialiștii recomandă să nu consumați o cantitate mare de apă dintr-o dată, ci de mai multe ori pe zi, în acest fel fiind eliminată în mod regulat, rinichii nefiind forțați.

În cazul în care intoxicația cu apă nu ajunge la forma maximă, se limitează consumul de lichide. Dacă situația este gravă, se vor administra diuretice pentru a crește cantitatea de urină eliminată și astfel să se refacă și concentraţia electroliţilor, fiind restabilit echilibrul hidroelectric. Se va opri orice tratament care reține apa în organism. Potrivit oamenilor de știință, aportul zilnic de apă ar trebui să fie, în funcţie de vârstă, între 30 şi 40 ml/kg/zi (exemplu 60 kg x 30 ml = 1.800 ml, 60×40=2.400; adică un adult de 60 kg trebuie să consume între 1,8 şi 2,4 litri de lichide).sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.