Autoritățile au atras atenția asupra fraudelor de pe internet și au dezvăluit cum poți fi păcălit. Mulți români fac o greșeală ce îi poate lăsa fără sume importante de bani în buzunare. Un tânăr a fost reținut după ce a obținut 235.000 de lei de la 16 persoane.
Profită acum : Ofertă de nerefuzat
Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!
Oferta de nerefuzat la President Hotel & Resort**** din Băile Felix
Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló
START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii
AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD
Cum poți fi păcălit pe internet
Mai exact, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a transmis, marți, că un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost reținut după ce a înşelat 16 persoane cu suma totală de 235.000 de lei. Acesta a publicat anunțuri false pe site-uri de vânzări online și a încasat banii fără să livreze produsele pentru care au plătit acei oameni. El va fi prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia cu propunere de arestare preventivă.
„Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuă, poliţişti din cadrul Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Medgidia au identificat un bărbat, de 24 de ani, bănuit de comiterea faptei.
În perioada septembrie 2019 – decembrie 2021, bărbatul în cauză ar fi postat anunţuri fictive pe site-uri comerciale de vânzări online, privind bunuri pe care acesta nu le deţinea, astfel inducând în eroare un număr de 16 persoane, prejudiciul fiind în valoare de aproximativ 235.000 de lei”, arată un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.
O nouă metodă de furt online
Recent, specialiștii din domeniul securității cibernetice au tras un semnal de alarmă cu privire la o nouă metodă de furt online, bazată pe o greșeală pe care au făcut-o, cel puțin o dată, toți posesorii de telefon mobil și laptop. Este vorba despre un mesaj pe care cel mai mulți oameni îl ignoră multă vreme atunci când le apare pe telefonul mobil sau laptop.
„Toate versiunile de google android neactualizate din 6 noiembrie 2021 sunt vulnerabile pentru că permite instalarea de la distanţă a unor programe de spionaj prin care pot vizualiza, modifica sau şterge datele”, a spus specialistul în securitate cibernetică Dan Buştean.
Astfel, specialistul în securitate cibernetică recomandă ca sistemele să fie actualizate mereu și să se folosească aplicații luate doar de la furnizori de încredere. Cel mai important, însă, este să nu fie accesate link-uri suspecte, chiar dacă acestea provin de la persoane cunoscute.