Mare “înghesuială” – Consilierii judeţeni se “înghesuie” spre Berlin!

cjLa sfârşitul lunii decembrie 2014, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a invitat judeţul Maramureş să participe la Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură, intitulată “Săptămâna Verde – 2015” de la Berlin, eveniment ce va reprezenta o oportunitate pentru identificarea unor pieţe de desfacere noi pentru produsele alimentare tradiţionale în ţările europene.

Evenimentul va debuta vineri, 16 ianuarie, şi se va derula până în 25 ianuarie 2015, la aceasta va participa o delegaţie din Maramureş formată din 39 de persoane (23 de producători de produse tradiţionale, organizatori, reprezentanţi ai presei, primari, 2 meşteri populari) şi 15 reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Maramureş, consilieri judeţeni şi angajaţi ai aparatului propriu.

Bugetul estimat al acestei acţiuni este de 148 mii lei (aproximativ 30.000 euro), însumând cheltuieli de transport (38 mii lei), cheltuieli de cazare (89 mii lei) şi cheltuieli de diurnă pentru reprezentanţii CJ (21 mii lei).
O nemulţumire profundă a venit din partea consilierului judeţean Felician Cerneştean, care a cerut detalii în legătură cu deplasarea delegaţiei la Berlin, susţinând că în cadrul instituţiei CJ se ascund unele lucruri şi se şuşoteşte pe la colţuri: “Domnule preşedinte, aveţi o mare problemă în administraţie. Mi se pare penibil să cer în scris informaţii despre plecarea la Berlin şi să nu primesc. Sunteţi penibili, ca dvs., preşedinţii să-mi spuneţi că nu cunoaşteţi lista cu cei care pleacă la Berlin! De ce se ascunde acest lucru? Am impresia că am transformat o instituţie publică în Tribunal. Să terminăm cu toate aceste şuşoteli pe la colţuri şi să ne apucăm de treabă!”
Preşedintele CJ, Zamfir Ciceu, a explicat faptul că acest eveniment este singura metodă de promovare a judeţului Maramureş în străinătate, fiindu-i alocat o suprafaţă de 337 de metri pătraţi pentru promovarea obiceiurilor tradiţionale.
S-a aprobat participarea CJ la cofinanţarea proiectului “Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Maramureş – Baia Mare”
Consiliul Judeţean Maramureş va participa la cofinanţarea proiectului cu titlul “Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică Maramureş – Baia Mare”. Prin acest proiect se propune amenajarea spaţiului aflat în proprietatea CJ Maramureş în Baia Mare, pentru loc de informare de tipul C.N.I.P.T.- Centru Naţional pentru Informare şi Promovare a Turismului. Cofinanţarea reprezintă 2% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului (adică 22.982,83 lei), cheltuielile neeligibile fiind de 80.832,28 lei.

Se preconizează ca numărul turiştilor şi a firmelor direct implicate în turism din judeţ să crească, iar cele care existau la începutul implementării să se dezvolte şi să-şi consolideze activitatea. Proiectul poate determina creşterea cifrei de afaceri, un număr mai mare de angajaţi, o contribuţie mai mare la bugetele locale, precum şi creşterea numărului, diversificarea şi creşterea calităţii produselor turistice oferite.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.