Mark Sebastian Mesaroş – copilul de aur al Maramureşului

14152139_1639096356405633_1906421048_oMark Sebastian Mesaroş – copilul de aur al Maramureşului

Mark Sebastian Mesaroş, un copil frumos şi talentat, elev al Colegiului Naţional „Dragoş Vodă”  din Sighetu Marmaţiei, a reprezentat România şi Maramureşul la Campionatul Naţional al Artelor din Hollywood. S-a întors de curând  de la acest prestigios concurs cu trei medalii de aur şi două de argint. Participarea sa la finala din Hollywood a fost sprijinită şi de Consiliul Judeţean Maramureş care, prin Hotărârea nr. 55 din 27 aprilie 2016 a acordat suma de 5.000 lei din rezerva bugetară, bani care au acoperit o parte din cheltuielile de transport.

Azi, Mark Sebastian Mesaroş,  împreună cu părinţii şi cu sora sa mai mică, au venit la Consiliul Judeţean Maramureş pentru a vorbi despre concurs, pentru a prezenta medaliile şi diploma obţinute şi pentru a mulţumi celor care l-au susţinut.

Elevul de doar 13 ani a fost selectat în lotul României pentru acest concurs, ca urmare a apariţiilor sale televizate, a multor altor concursuri câştigate şi a multiplelor sale abilităţi muzicale. El face beat-box şi live looping şi cântă la chitară şi pian. Este pentru prima oară când România a participat la un asemenea concurs, pentru care selecţia a fost foarte riguroasă, Mark fiind singurul participant din Ardeal.  Mark Sebastian Mesaroş a prezentat patru momente: pian – cu o selecţie din Mozart, chitară – cu piese flamenco şi alte două momente de beatbox and live looping. Pentru aceste două momente a primit punctajul maxim de la toţi cei 19 juraţi şi placheta de Champion of The World 2016 Division Winner.

Mark Sebastian Mesaroş povesteşte că îşi dorea o medalie, dar nici nu visa la cinci, că tot ce a trăit pare mai degrabă un vis frumos. Părinţii lui povestesc însă despre o pasiune teribilă susţinută prin muncă şi rigoare, despre bucuria nestăvilită de a cânta, despre un copil care, atunci când vine de la şcoală, fuge direct la pian, despre un copil care a învăţat singur să cânte, inspirându-se de pe Internet.

Campionul maramureşean a fost primit de cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Maramureş, Ioan Doru Dăncuş şi Lucian Morar, care l-au felicitat pentru performanţă, punctând cât de importantă este sprijinirea şi promovarea copiilor talentaţi. S-a discutat despre planurile de viitor ale lui Mark şi s-a stabilit că se vor face demersuri pentru ca el să poată urca pe scena ediţiei din acest an a Sărbătorii Castanelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.