Mărmureanu avertizează despre MARELE CUTREMUR care va lovi România

marmureanuLa 39 de ani de la marele cutremur din 1977, Gheroghe Mărmureanu, directorul onorific al INFP, a avertizat că România va fi lovită de un mare cutremur de adâncime.

„Va fi un cutremur, dar nu acum. Va fi un cutremur de mare adâncime. Important e că știm în mare, adică ani, dar nu putem ști în câte luni, zile sau ore va avea loc. Asta nu înseamnă că va fi mai periculos decât cel din 1977 sau că va fi mai de suprafață. Un cutremur, cu cât este mai adânc, cu atât energia se repartizează pe o suprafață mai mare. Un cutremur de mare adâncime are efecte, de exemplu, de la Moscova până la Roma. Pe când cutremurul din 4 martie n-a avut efect decât în Muntenia, ceva zone din Moldova și Basarabia. Suprafața este mult mai mică”, a declarat Gheroghe Mărmureanu, sâmbătă, la Antena3. VEZI VIDEO MAI JOS

La începutul anului, reputatul seismolog spunea că următorul mare cutremur din România se va resimţi, în primul rând, în sudul Moldovei, în Muntenia, dar şi în Ucraina sau Republica Moldova.

„Cutremure ca la 4 martie 1977 ar crea o dezordine formidabilă. Oamenii nu sunt pregătiţi”, a afirmat atunci profesorul Mărmureanu.

Conform studiilor istorice şi de specialitate, în ultimii 300 de ani, în zona Vrancea s-au înregistrat şase cutremure cu magnitudine cuprinsă între 7,1 şi 7,9 pe scara Richter, care s-au soldat cu pagube materiale insemnate şi mii de pierderi de vieţi omeneşti.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.