Mărţişorul, mereu în inimile copiilor băimăreni: Din mâinile copiilor, mărţişoare cu inimile stilizate ale cetăţii băimărene

Mărţişorul, mereu în inimile copiilor băimăreni: Din mâinile copiilor, mărţişoare cu inimile stilizate ale cetăţii băimărene

Inimile, simbol al oraşului Baia Mare au adus împreună  copiii, senioarele şi Doamnele liberale pentru a crea mărţişoare la Centrul Social Multifuncţional „Rivulus Pueris”.
Cu respect, aceştia au admirat munca senioarelor de la Grupul de Creaţie din cadrul Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice Caspev, alături de care au descoperit taina celui mai frumos simbol al Primăverii.

Timp preţios pentru elevii de clasa a IV-a de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Baia Mare, care au făcut cu mâinile lor din hârtie colorată în roşu şi albastru mărţişoare sub formă de inimă expresia  iniţialelor oraşului Baia Mare.

Simbol al Municipiului Baia Mare, cele două inimi preiau elemente din stema oraşului: culorile albastru şi roşu şi forma de scut îndulcită prin linii curbe, iar scutul de odinioară, simbol al protecţiei, este acum încărcat de sentiment, de afecţiune şi dăruire. Cele două inimi devin astfel un simbol al unităţii şi armoniei din cetate, un mod creativ şi ingenios de stilizare a iniţialelor oraşului.

Atelierul a durat mai bine de o oră, timp în care copiii şi-au dezvăluit talentul creativ, plecând apoi acasă cu munca lor, mărţişoare vesele, pline de culoare, dar mai ales pline de dragoste.

Dr. Viorica Cherecheş,

Deputat liberal de Maramureş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.