Mărturia fetei acuzate că a înscenat o dramă profitând de „Balena Albastră”

O fată de 13 ani din Timişoara le-a spus părinților că era terorizată de jocul „Balena Albastră” – că primea mesaje de amenințare, că cei din spatele jocului știau totul despre ea. Mama fetei a mers cu telefoniul la poliție. Acum oamenii legii spun că adolescenta a vrut doar să-și convingă părinții să-i cumpere alt smartphone.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice „au stabilit că incidentul nu a avut loc, minora simulând întreaga întâmplare cu scopul de a-și convinge părinții să-i achiziționeze un alt telefon mobil”, potrivit unui comunicat de presă.

Fata în vârstă de 13 ani nu a recunoscut că și-ar fi minițit părinții. Mama ei s-a declarat surprinsă de concluziile polițiștilor.

La 13 ani, Maria a ajuns întâmplător pe siteul jocului care a provocat peste 130 de decese în Rusia.

Maria: Am intrat pe site, un fel de facebook rusesc, unde acolo îți spune să vorbești cu un administrator și te pune să îți scrii pe mână cu lama F57 și dup-aia intri în joc la ei. Și în momentul în care am văzut că te pune.., începe cu din astea… am ieșit de acolo și în momentul acela m-au sunat.

Așa a început teroarea. Maria a accesat jocul de pe telefon, fără să ofere vreun număr de contact. Chiar și așa, administratorii jocului i-au aflat imediat identitatea.

Maria: Îmi dădeau tot felul de mesaje cu amenințări. Am blocat numărul, să nu mai poată să îmi scrie și să mă sune. Dar m-au sunat de pe alt număr. Tot cu amenințări și pe WhatsApp și…
Reporter: Ce ți-au spus? Te-au amenințat?
Maria: Că să-mi iau sicriu, că el mă vede, că o să-mi văd familia moartă… dacă nu fac ce-mi zice el. Mi-a dat date ale părinților, la ce școală sunt, la ce liceu… tot mi-a zis despre mine.

A fost momentul în care adolescenta a înţeles că jocul nu mai e joc. Le-a cerut ajutor părinților.

Ioana, mama adolescentei: Pe lângă aceste mesaje, i s-a făcut o poză de pe telefonul ei, în casa noastră, cu fața ei. În momentul acela s-a speriat și tot prin mesaje, persoana care trimitea acele mesaje îi spunea că orice ar face, el o vede, că este în apropierea casei, să se uite pe geam și tot felul de mesaje din acestea de intimidare.

Familia a resetat telefonul mobil și a schimbat cartela. Liniştea n-a durat mai mult de câteva ore.

Ioana, mama adolescentei: Prin acel telefon, acea persoană putea să monitorizeze tot ce se întâmplă în încăperea în care era telefonul și să vadă efectiv. Soluția nu este resetarea din fabrică și schimbarea numărului de telefon. Acele telefoane sunt efectiv compromise și nu mai au ce să caute la îndemâna copiilor care au accesat acel joc. Pentru că nu știi, poate ca finalul să fie destul de tragic.

Maria spune că are colegi care nu au abandonat jocul.

Maria: El continuă jocul, nu le-a zis părinților. M-am rugat de el să le zică părinților și se taie…
Reporter: E coleg de-al tău?
Maria: Da.

Maria face acum terapie. Un psiholog încearcă să o ajute să depăşească trauma. E greu, însă: copila se teme şi de propria-i umbră. În camera ei, lumina e în permanenţă aprinsă.

De mai bine de o săptămână, de când părinţii au predat telefonul poliţiei, mesajele au încetat.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.