„Deep tissue massage”:MASAJ AL ȚESUTURILOR PROFUNDE

Masajul țesuturilor profunde, încetățenit terminologic și la noi ca „deep tissue” (de la „deep tissue massage”), este una dintre cel mai nou dezvoltate și complexe forme de terapie manuală. Presupune un set de tehnici împrumutate din masajul suedez, masajul californian, masajul lomi-lomi, reflexoterapie și presopunctura, cu manevre specifice precum fricțiunea, tapotamentul, stretchingul, gimnastica pasivă, presarea punctelor reflexe, netezirea. Scopul este acela de a acționa asupra țesuturilor conective adânci pentru a elimina aderențele acumulate în mușchi, tendoane, ligamente.

 Deep_Tissue_Massage_b_299104945_std1(1)La fel ca masajul de relaxare sau ca alte terapii manuale, poate fi experimentat de către orice persoană clinic sănătoasă pentru acțiune profilactică: masajul țesuturilor profunde diminuează/elimină efectele nocive ale unui stil de viață caracterizat de sedentarism, dietă nesănătoasă, stres, oboseală. Efectele poluării ambientale asupra organismului pot fi, de asemenea, redresate prin masajul deep tissue.

În scop curativ sau de ameliorare, masajul țesuturilor profunde poate fi integrat în liniile de tratamente ale afecțiunilor cronice ale musculaturii (spate, șold, gât, umeri), ale luxațiilor și entorselor

Specific masajului deep tissue este nivelul crescut de presiune cu care sunt efectuate manevrele, acesta fiind lente, continue, menținându-se între un nivel de presiune mediu și unul maxim suportabil de către pacient, și efectuate contra fibrei musculare.

Cea mai mare parte a ședinței constă in tehnici aplicate de către terapeut folosindu-se de degete, pumni, coate, antebrate. Diverse forme de stretching și gimnastică pasivă completează tabloul ședinței.

Sunt acoperite zona spateului, tălpile, picioarele, brațele, zona cervicală.

Efectele masajului țesuturilor profunde

Pe lângă ameliorarea afecțiunilor citate, masajul țesuturilor profunde este reținut pentru efectul de epurare acționând în profunzime și reabilitând circulația sanguină și limfatică.

Masajul încurajează organismul să elimine toxinele și diverse reziduri acumulate în muschi din cauza alimentației neadecvate, a mediului poluat urban, a sedentarismului, consumului de alcool și a fumatului, stresului și oboselii.

O consecința directă a acțiunii de detoxificare este întârzierea semnelor de îmbătrânire prematură: mușchii și ligamentele își recapătă mobilitatea și elasticitatea, iar organismul obosește mai greu, fiind mai bine alimentat cu oxigen și nutrienți.

Starea generală de bine și de relaxare, indusă tot datorită acțiunii de stimulare a fluxului sanguin și limfatic în profunzime, sunt efecte care completeză tabloul beneficiilor de care se bucură pacienții care recurg la masajul deep tissue.

O ședință tipică de masaj deep tisssue durează până la 60 de minute.

 

Contraindicațiile masajului țesuturilor profunde

Masajul țesuturilor profunde prezintă, în genere, contraindicațiile specifice terapiilor manuale. Afecțiunile pielii, bolile contagioase, tromboflebita și tromboza și cancerul fac problematica aplicarea masajului țesuturilor profunde.

Femeile însărcinate și pacienții care se recuperează în urma fracturilor sau a unor boli grave nu pot apela, nici ei, la această formă de terapie manuală.

Pentru a va programa, ne puteti suna la numarul

0731.00.57.23

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ