Masca ar putea fi obligatorie şi în aer liber. Anunţul de ULTIMĂ ORĂ, făcut de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că s-ar putea impune obligativitatea purtării măştii în aer liber, în spaţiile în care se pot forma aglomeraţii.

„Am primit informații de la specialiști care arată că există și în aer liber spații unde se creează o mare aglomerație: în piețe, pe faleză etc. Analizăm acest aspect și s-ar putea impune obligativitatea purtării măștii și în anumite spații deschise. Vrem să luăm măsuri punctuale pentru a reduce riscul de răspândire”, a spus Ludovic Orban, la finalul şedinţei PNL.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Premierul a mai explicat că există mai multe măsuri în analiză: limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, precum şi respectarea regulilor de distanţare pe plajă.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

„Este foarte greu de identificat dacă un număr de persoane reprezintă o familei”, a spus premierul.

Ludovic Orban a explicat că deocamdată aceste măsuri sunt discutate și că nu s-a luat o decizie.

De asemenea, şeful Executivului a afirmat că nu se dorește reintroducerea stării de urgență și nici impunerea de măsuri care să afecteze activitatea economică.

În Spania, mai ales în provincia Catalonia, autorităţile restrâng activităţile sociale, recomandă comportamente responsabile şi impun purtarea măştii în toate locurile publice în cea mai mare parte a ţării.

Autoritățile spaniole au fost nevoite să recurgă din nou la restricţii din cauza cazurilor în creștere de infectare cu noul coronavirus. Andaluzia, purtarea măștii a devenit obligatorie atât în spații deschise, cât și în spații închise și indiferent dacă se poate menține sau nu distanța fizică de 2 metri, iar pe mai multe străzi din Mallorca s-au închis barurile şi restaurantele.

Sursa: rtv.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.