Maşini de teren pline cu ţigări de contrabandă (VIDEO)

masina1Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au indisponibilizat două autoturisme de teren în care se aflau peste 28.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ieri, 22 octombrie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Sarasău, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere la frontiera de stat, au acţionat pentru oprirea pe un drum forestier de pe raza localităţii Săpânţa, jud. Maramureş, a două autoturisme de teren despre care se deţineau date că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Deoarece şoferii celor două maşini au ignorat semnalele regulamentare efectuate de către lucrătorii noştri s-a procedat la urmărirea acestora folosind semnalele acustice şi luminoase.

Pe timpul urmăririi, unul dintre autoturismele de teren a lovit intenţionat autospeciala poliţiei de frontieră, încercând în acest mod să scape, după care şi-a continuat deplasarea.

La scurt timp, lucrătorii noştri au descoperit cele două autoturisme de teren abandonate într-o pădure din apropiere, în ele putând fi observate mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Imediat, s-a trecut la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea reţinerii şi identificării conducătorilor auto care au fugit de la faţa locului.

tigari1Cele două maşini de teren în care se aflau ţigările au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma unui control amănunţit s-au descoperit 57 de baxuri care conţineau 28.490 pachete, marca Jin Ling.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 250.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme folosite la transportul ţigărilor în valoare de peste 1.500 de euro au fost indisponibilizate la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.

În continuare se efectuează cercetări în vederea depistării şi reţinerii persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.