Măsuri de ordine şi siguranţă publică la competiţiile sportive în acest sfârşit de săptămână

jandarmiJandarmii băimăreni  vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la competiţiile sportive ce vor avea loc în acest sfârşit de săptămână pe raza municipiului Baia Mare pentru preîntâmpinarea oricăror acte de tulburare a ordinii publice sau a unor fapte antisociale.

Astfel, vineri 21 noiembrie a.c., începând cu ora 14.00, pe Stadionul Municipal  „Viorel Mateianu” din Baia Mare, va avea loc meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a,  dintre echipele F.C.M. Baia Mare şi Unirea Jucu, la care se preconizează participarea a aproximativ 500 de spectatori.

Tot vineri, 21 noiembrie a.c., începând cu ora 19.00, la Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din municipiul Baia Mare, se va desfăşura meciul internaţional de handbal feminin în cadrul Ligii Campionilor, dintre echipele H.C. Municipal Baia Mare şi Metz Handball (Franţa), la care sunt aşteptaţi aproximativ 2.000 spectatori.

În perioada 22.11. – 23.11. a.c. în intervalul orar 07.00 – 18.00,  în municipiul Baia Mare se va desfăşura finala Campionatului Naţional de Drift, organizatorii estimând participarea a aproximativ 2500 de spectatori.

Jandarmii din cadrul dispozitivelor de ordine publică vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea actelor şi faptelor de tulburare a ordinii publice, identificarea şi sancţionarea acţiunilor de tip infracţional care pun în pericol siguranţa publică.

Astfel, solicităm atât suporterilor, cât şi cetăţenilor să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică care vor fi asigurate premergător, pe timpul şi după desfăşurarea manifestărilor sportive, să răspundă cu solicitudine indicaţiilor forţelor de ordine, în vederea desfăşurării în condiţii optime.

În această săptămână, Jandarmeria Maramureş  în colaborare cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, au acţionat în baza Planului de măsuri privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, au desfăşurat acţiuni comune pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

În timpul acţiunilor de pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, jandarmii au identificat mai mulţi elevi care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiilor de învăţământ, în timpul programului educaţional. Toate persoanele au fost sancţionate contravenţional cu avertismente scrise, iar lista cu elevii depistaţi a fost transmisă instituţiilor de învăţământ în vederea luării măsurilor disciplinare specifice.

În altă ordine de idei, pe timpul executării misiunilor specifice de menţinere şi asigurare a ordinii publice în săptămâna curentă, jandarmii maramureşeni au constatat mai multe situaţii de nerespectare / încălcare a prevederilor legale, fiind sancţionate un număr de 13 persoane cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 5.000 lei .

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.