Măsuri extreme la DIICOT (surse)

diicotÎn urma acuzaţiilor formalate de DNA în ultima perioadă, cu privire la unele dosare gestionate defectuos de procurorii DIICOT, în frunte cu Alina Bica, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a fost demarat un control intern.

Potrivit unor surse citate de B1 TV, sunt vizate dosare economice, cu prejudicii imense. În dosarele vizate ar fi implicate personalităţi precum Ioan Niculae, Ovidiu Tender, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu.

Cazurile Tender şi Niculae

DNA susține că, în contextul în care, în primăvara anului 2013, Ovidiu Tender era judecat într-un dosar instrumentat de DIICOT, în care rechizitoriul a fost întocmit de Alina Bica, omul de afaceri a pus, prin avocații săi, la dispoziția lui Ionuț Florentin Mihăilescu, fost ofițer de poliție judiciară și consilier al Alinei Bica, documente privind respectiva cauză penală, în scopul consultării și exprimării unei opinii, atât de el, cât și de către Alina Bica, pentru a avea șansa unei soluții favorabile.

Dosarul lui Tender se află pe rolul Tribunalului București iar Ionuț Mihăilescu este angajat în prezent la una dintre firmele lui Ovidiu Tender, Prospecţiuni SA.

Tot în documentul DNA apare și numele ministrului Liviu Dragnea, ca intermediar între omul de afaceri Ioan Niculae și Alina Bica. Dragnea ar fi intervenit la Alina Bica pentru tergiversarea unui dosar în care era anchetat Ioan Niculae, până la prescrierea faptelor. Alina Bica ar fi primit de la Ioan Niculae 3,5 milioane de euro.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.