Măsurile Europarlamentarilor PSD pentru Afaceri Europene

Candidații PSD pentru Parlamentul European susțin că vor milita pentru apărarea drepturilor românilor la nivel european, că vor combate activ abuzurile, vor lupta împotriva celor care vor să taie drepturile românilor, vor susține ca legislația europeană să fie respectată de către toți fără discriminare.

”De prea mult timp românii au fost considerați cetățeni de rang secund. Este timpul să prezentăm părțile bune ale României, să avem încredere în români și dreptul lor în a decide. Vom lupta pentru taxarea corectă a tuturor companiilor care activează în Europa. Companiile trebuie să plătească taxele acolo unde se înregistrează profiturile. Legislația europeană existentă trebuie să fie implementată pentru a se asigura resurse bugetare adecvate pentru toate statele membre. Ne dorim un regim de taxare echilibrat, coerent, stimulativ pentru statele membre. Dorim ca avantajele fiscale preferențiale oferite de anumite state membre anumitor companii să dispară. Vom milita pentru un tratament egal în domeniul justiției și protejarea drepturilor fundamentale ale cetățeanului. Avem nevoie de un echilibru real al puterilor în stat, de protejarea drepturilor fundamentale ale cetățeanului și de un sistem judiciar independent. Dreapta politică a folosit timp de mai mulți ani justiția din România în interesul propriu. Acum dorește să controleze justiția europeană”, arată reprezentanții PSD aflați pe lista pentru Parlamentul European.

PSD va lupta în Parlamentul European pentru un sistem judiciar independent politic

Candidații social-democraților susțin că vor lupta pentru un sistem judiciar independent de politic, pentru a se termina cu folosirea justiției în luptele politice sau în luptele dintre statele membre. Fiecare stat are, conform Constituției, dreptul la propria organizare judiciară. Cooperarea este utilă, dar mecanismele de verificare trebuie să fie aplicate corect, tuturor, fără discriminare. Orice mecanism trebuie să fie transparent, limitat în timp, fără intervenții politice. În acest sens MCV reprezintă un sistem epuizat și ineficient ce a fost folosit politic, ce trebuie schimbat imediat.

”Vom susține lupta împotriva corupției și Directiva Europeană privitoare la prezumția de nevinovăție, care se referă inclusiv la drepturile fundamentale ale cetățeanului. Dar vom continua să ne opunem vehement tendințelor de ingerință în justiție din partea serviciilor secrete, a unor oameni politici și chiar oficiali europeni, care și-au dorit stabilirea unor ținte în funcție de apartenența politică sau administrativă  și nu în funcție de vinovăție. Dreptatea trebuie să fie aplicată non-discriminatoriu la nivelul întregii Uniuni Europene, iar procurorii și judecătorii trebuie să fie lăsați să aplice actul de justiție fără presiuni, fără comenzi, fără ordine venite din zone obscure”, arată candidații PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, unul dintre aceștia fiind maramureșeanca Crina Chilat.        Reprezentanții social-democrați susțin că vor milita pentru aderarea României la zona euro. România își propune să se implice mai mult în stabilirea deciziilor economice și financiare la nivel european și PSD își dorește ca țara noastră să conteze mai mult. ”Ne dorim ca România să aibă mai multă influență și să poată juca la cel mai înalt nivel, pe măsura ponderii sale la nivel european. Este important în acest sens ca țara noastră să adere la zona euro. Aderarea trebuie să fie realizată în așa fel încât țara și populația să fie bine pregătite”, a declarat social-democrata Crina Chilat, candidat PSD pentru Parlamentul European.

realizat la comanda PSD.CMF:41190008

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.