Măsurile Guvernului Ponta pentru pensionari

Actuala guvernare a încercat permanent să îmbunătățească viața pensionarilor, pentru că această categorie de populație a fost deseori uitată de fostul Guvern. În primă instanță am reparat o mare nedreptate, am returnat banii reținuți ilegal pensionarilor la plata contribuției sociale de sănătate.

Am continuat prin a crește valoarea punctului de pensie de la 732,8 lei la 762,1 lei, și respectiv la 790,7 lei în anul 2014. În plus, am acordat indicele de corecție persoanelor înscrise la pensie după data de 01 ianuarie 2011, beneficiu neacordat în timpul guvernării Boc. Dar chiar și așa, sunt mulți pensionari cu venituri mici care se descurcă foarte greu cu cheltuielile zilnice. Pentru aceștia am venit cu o serie de măsuri de sprijin: am introdus ajutoare pentru plata facturii la energie; am majorat cuantumul ajutoarelor pentru încălzire; am redus TVA la pâine de la 24% la 9%; am redus cu 5% factura la energie în 2013, prin amânarea acordării unei cote de certificate verzi pentru producătorii de energie regenerabilă. Pensiile militarilor au fost și ele majorate, după ce fuseseră recalculate în minus de fostul Guvern.

Încă de la începutul mandatului am făcut tot posibilul să îmbunătățim calitatea serviciilor medicale și să creștem accesul pensionarilor la ele. În acest sens, Guvernul a aprobat un număr de 60.000 de bilete pentru tratament balnear pentru anul 2014 la stațiunile la care Casa Națională de Pensii Publice este acționar unic, alocându-se prin bugetul asigurărilor sociale de stat o sumă necesară achiziționării de alți prestatori a unui număr de 165.000 bilete. Totalul numărului de bilete de tratament la care pensionarii vor avea acces anul acesta este de 225.000. De asemenea, am redeschis 17 spitale, am alocat fonduri suplimentare pentru plata medicamentelor, am extins sistemul SMURD la nivel național, am făcut demersuri pentru recondiționarea și dotarea până în anul 2016 a ambulatoriilor de specialitate din spitale.

Acesta este doar începutul, știm că nu este suficient, încă sunt multe persoane în vârstă care se descurcă greu cu cheltuielile zilnice, dar pas cu pas, încercăm să rezolvam și aceste probleme. Am venit la Guvernare pe un teren accidentat și plin de mărăcini, dar suntem convinși că putem să îmbunătățim viața pensionarilor și să aducem România pe calea normalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.