Material lemnos şi de pomi de Crăciun confiscaţi de poliţişti

peste-1-700-de-brazi-taiati-ilegal-confiscati-de-politisti-in-doua-saptamani_1_size9Poliţiştii maramureşeni acţionează în această perioadă pentru prevenirea şi combaterea faptelor de încălcare a legislaţiei silvice referitoare la modul de recoltare, transport, depozitare şi comercializare a pomilor de Crăciun, precum şi a celorlalte materiale lemnoase. Astfel, sunt efectuate controale atât în fondul forestier sau pe căile de transport a materialelor lemnoase, cât şi în locurile de depozitare şi comercializare pentru descurajarea săvârşirii faptelor de încălcare a regimului silvic.

În cadrul unor astfel de acţiuni, ieri, 11 decembrie, poliţiştii de ordine publică au confiscat 20 de pomi de Crăciun şi peste 20 mc de material lemnos.
Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş au efectuat ieri verificări cu privire la legalitatea circulaţiei materialului lemnos pe ruta Baia Mare – Poienile de sub Munte. În locul numit „Hera” au depistat în trafic o autoutilitară care transporta cherestea fag netivită, material lemnos pentru care conducătorul auto a prezentat un aviz de însoţire cu valabilitate expirată. Bărbatul din Berbeşti, comuna Giuleşti a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2000 de lei, iar cheresteaua, în volum de 7.83 mc a fost predată în custodia unei societăţi comerciale din Rona de Sus.
Şi în locul numit „Corbu”, în fondul forestier naţional administrat de Ocolul Silvic Poieni, poliţiştii Secţiei 4 Leordina au depistat o autoplatformă care transporta arbori de esenţă răşinoase pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă. Poliţiştii au confiscat materialul lemnos, 14 mc, şi l-au predat Ocolului Silvic Poieni. Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.
Poliţiştii din Seini au efectuat ieri verificări privind legalitatea comercializării pomilor de Crăciun pe raza localităţii. Astfel, ei au identificat un bărbat de 55 de ani, din comuna Vama, judeţul Satu Mare, care oferea spre vânzare pomi de Crăciun deşi nu deţinea documentele necesare prevăzute de lege pentru a desfăşura o astfel de activitate. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 20 astfel de arbori şi l-au sancţionat contravenţional pe bărbat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.