Meciul lui Halep cu Sharapova se lasă cu URMĂRI. Se cere schimbarea REGULAMENTULUI în tenis

Maria Sharapova a revenit la un turneu de Grand Slam cu o victorie în fața numărului 2 mondial, dar și-a atras și critici, după momentul petrecut chiar înaintea setului decisiv, când a cerut o pauză pentru a merge la toaletă. Comportamentul jucătoarei din Rusia a atras chiar și cereri pentru schimbarea regulamentului, potrivit Digi Sport.

Dacă Simona Halep a spus că s-a obișnuit cu practicile Mariei Sharapova, care nu se află la prima pauză de acest gen cerută într-un moment important dintr-un meci direct, iubitorilor tenisului și nu numai nu le pică deloc bine strategia jucătoarei din Rusia.

În acest moment, regulamentul nu prevede o limită de timp pentru astfel de pauze. Brad Gilbert,unul dintre cei mai apreciați antrenori, care i-a pregătit, de-a lungul vremii, pe Andre Agassi, Andy Roddick, Andy Murray sau Kei Nishikori, propune o schimbare a normelor.

Concret, acesta consideră că pauza ar trebui limitată la 5 minute, dar și că ar trebui introduse penalizări importante la fiecare 30 de secunde trecute peste această durată.

„Evident că nu îmi place această regulă. Ar trebui să aibă voie maximum 5 minute, iar apoi, dacă nu se întorc, să fie penalizate cu câte un punct la fiecare 30 de secunde”, a scris Brad Gilbert, pe contul personal de Twitter.

Acum în vârstă de 56 de ani, fostul jucător are 20 de titluri ATP în palmares, iar cea mai înaltă clasare a fost locul 4 mondial (1990).

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.