Medicamentul care ajută la eliminarea mai rapidă a coronavirusului din organism. Cât durează tratamentul

Apar noi speranțe pentru bolnavii de Covid. Medicamentul Favipiravir ar contribui la eliminarea virusului din organism și poate reduce perioada de spitalizare.

Observațiile medicilor vin după ce antiviralul a fost introdus acum 2 luni în schema noastră de tratament. Atenție, medicamentul se administrează doar în spital, nu poate fi luat după ureche.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

FAVIPRAVIR ar ajuta mult pacienții cu forme ușoare și medii de coronavirus.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara spun că bolnavii care au primit acest medicament au eliminat virusul din corp mai repede decât alți pacienți, care au suferit inflamații la plămâni.

ATP Motors ofera clientilor o promotie montaj anvelope de iarna

Specialiştii Spitalului “Victor Babeş” Timişoara subliniază că există o fereastră de timp foarte scurtă în care medicamentul se poate administra, astfel încât efectul să fie cel aşteptat. Durata tratamentului este de cinci zile.

Dr. Maria Cerbu, medic primar Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara: “Am observat că, la 24-48 de ore după ce am introdus acest tratament, inflamația pulmonară a scăzut semnificativ. S-a redus durata de spitalizare a pacientului și testele PCR s-au negativat mai repede, chiar cu câteva zile mai repede decât în mod obișnuit”.

Favipiravir este un medicament din categoria antiviralelor, inhibitor al ARN. Medicii timişoreni spun că acesta a fost utilizat până acum în tratamentul formelor severe de gripă, dar şi împotriva unor virusuri foarte puternice, care pot declanşa infecţii mortale.

Efectele adverse sunt mai mici decât la alte medicamente

Rezultate bune pentru acest antiviral anunță și medicii de la Spitalul Matei Balș din București. Durata tratamentului este de numai cinci zile, iar efectele adverse sunt mai mici decât la alte medicamente.

Adrian Marinescu, medic Spitalul Matei Balș București: “Pacientul are o evoluție mai scurta a bolii …

Produs în Japonia acum câțiva ani, medicamentul da rezultate foarte bune în tratarea tuturor formelor severe de gripa și altor infecții produse de virusuri mortale. Cum este și acest SARCOV 2. Chinezii au fost primii care au descoperit că antiviralul are efect împotrivă coronavirusului, apoi turcii, indienii și europenii. În schema noastră de tratament să afla de 2 luni.

FAVIPIRAVIR vă fi folosit pe scara larga în toate cele 270 de spitale COVID.

Andrei Baciu, secretar de stat Ministerul Sănătății: “Orice spital îl poate achiziționă direct de la UNIFARM…

Romania a comandat în total 770,000 de tablete din care 220,000 au fost deja folosite.

16 comprimate, în prima zi de tratament

Medicamentul administrat de specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Victor Babeş” Timişoara a intrat în schema de tratament aprobată de Ministerul Sănătăţii în urmă cu două luni.

“Sunt 16 comprimate de înghiţit, opt dimineaţa, opt seara, în prima zi. Din ziua a doua de tratament se iau trei dimineaţa şi trei seara şi se face sub supraveghere medicală, pentru că e complicat să îi pui unui pacient în mană opt comprimate şi să îi spui: ‘înghiţiţi-le dumneavoastră’. Trebuie să stai de vorbă cu pacientul şi să îi explici. Pentru că e important să fie aderent la tratament”, a declarat dr. Maria Cerbu.

Sursa: stirileprotv.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.