Medici de la o clinică privată, acuzaţi de o mamă din Borşa de moartea bebeluşului ei. Alţi părinţi îi învinuiesc pentru suferinţa fetiţei lor

Medicii de la o clinică privată din Bistriţa Năsăud sunt acuzaţi de o mămică din Borşa de faptul că i-a murit pruncul la naştere. Tot o greşeală a medicilor de la aceeaşi unitate medicală au nenorocit pe viaţă un alt bebeluş, o fetiţă de această dată.

Femeia din Borşa a ales să nască la o clinică privată şi a preferat să scoată câteva mii de lei din buzunar tocmai pentru a se asigura că totul va decurge „ca la carte” şi va avea un bebe sănătos. Travaliul prelungit însă i-a fost fatal bebeluşului care nu a mai avut putere să lupte.

Din păcate nu este singurul caz de acest gen la respectiva clinică. Potrivit a1.ro, o altă tânără din Suceava a aflat, abia când a născut, că fetiţa ei suferă de o boală fără tratament. Boală care, în mod normal, poate fi depistată la o ecografie, încă din primul trimestru de sarcină. Deşi a fost consultată, în fiecare lună, chiar de managerul clinicii private, nimeni nu i-a spus că va aduce pe lume un copil care riscă să-şi trăiască întreaga viaţă cu un furtun în cap.

Astfel de cazuri sunt frecvente. Multe mămici aleg să-şi aducă pruncul pe lume la o clinică privată fără a lua în considerare lipsa de experinţă sau de aparatură de la unele din aceste unităţi medicale, amenajate de multe ori la parter de bloc. Amăgite de condiţiile hoteliere care li se oferă, nu mai iau în calcul criteriul profesionalismului. Acest lucru le poate costa sănătatea sau, în cazuri extreme, chiar viaţa.

Potrivit aceleaşi surse, contactat telefonic, managerul clinicii din Bistriţa a declarat că în cazul fetiţei de la Suceava afecţiunea nu a putut fi depistată, înainte de naşterea copilului. Şi că nu-l interesează opinia altor medici.

În cazul băieţelului de la Borşa, medicul care s-a ocupat de caz a fost acuzat de ucidere din culpă.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Daca e vorba de clinica San…il si sunt sigur ca despre ei e vorba aia nu fac altceva decat sa incaseze banii in rest sunt incompetenti atat din punct de vedere medical cat si din punct de vedere moral…din toate punctele de vedere credeti.ma ceea ce spun e dintr.o experienta traita in urma cu 2 ani si 8 luni cand de un fir de par a atarnat viata sotiei mele si a copilului daca nu mergeam la Cluj dupa 1 saptamana de stat la acea clinica de doi bani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.