Membrii Centrului de Asistenţă Socială pentru Persoane Vârstnice din Baia Mare au fost informaţi de poliţişti despre noile moduri de operare ale escrocilor

La Centrul de Asistenţă Socială pentru Persoane Vârstnice din Baia Mare a avut loc ieri o întâlnire a membrilor acestei asociaţii cu reprezentanţii Poliţiei Maramureş.

Pornind de la cele patru reclamaţii de înşelăciune ale unor băimăreni vârstnici care au fost păgubiţi de sume importante de bani, oamenii legii s-au gândit că ar fi util să aducă aceste cazuri în atenţia pensionarilor. Cunoscând care sunt noile moduri de operare ale escrocilor, reuşita unor astfel de tentative de înşelăciune poate fi compromisă.

Au fost popularizate atât metodele înregistrate în judeţul Maramureş, în special cea prin care infractorii pretind că sunt prieteni/rude ale unor vecini şi reclamă o urgenţă financiară, cât şi metodele înregistrate în alte judeţe şi orientate cu precădere spre victimizarea persoanelor vârstnice.

Ca de fiecare dată când au loc astfel de întâlniri între reprezentanţii poliţiei şi pensionarii băimăreni, discuţiile au caracter interactiv, oamenii aducând în atenţia poliţiştilor şi alte probleme cu care ei se confruntă în zonele în care locuiesc. În concluzie ambele părţi apreciază beneficiile unor astfel de întâlniri iar parteneriatul între Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş şi Serviciul Public de Asistenţă Socială contribuie la sporirea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.