Mesajul lui Victor Ponta catre pensionari- Cat timp va sta in puterea mea, nu se vor mai taia pensii si salarii in Romania!

Dragii mei,

Va scriu astazi pentru ca ne aflam in fata unei mari provocari – alegerile prezidentiale, un eveniment in urma caruia se va decide soarta Romaniei si a fiecaruia dintre noi. Suntem cu totii o mare familie si, ca in orice familie, deciziile importante trebuie luate impreuna. Eu cred ca Presedintele Romaniei trebuie sa fie mandru ca este roman, sa isi iubeasca tara si sa promoveze valorile sale autentice, fie ca vorbim de traditie, credinta, istorie sau sperantele noii generatii.

Pe mine ma cunoasteti – sunt un roman ca toti ceilalti, nepot de preot, crescut in respect fata de valorile crestine, sot si parinte al unor copii pe care as face orice sa ii vad crescand si traind aici, in Romania. Cu voia lui Dumnezeu, alaturi de o echipa de tineri profesionisti, am reusit sa facem la guvernare multe din ce ne-am propus. Stiu ca nu e destul, stiu ca inca sunt foarte multi oameni care traiesc in conditii grele si nu primesc suficient sprijin de la stat, stiu ca oameni ca dumneavoastra, care au muncit o viata intreaga, merita astazi mai mult ajutor.

Cand ma uit in urma, la acesti doi ani, sunt bucuros ca am reusit sa reparam o parte din nedreptatile savarsite de regimul Basescu, desi cu siguranta nu este inca suficient! Am majorat pensiile si in 2013 si in 2014. Si o vom face si anul viitor, chiar daca alti candidati nu sustin acest lucru. Am crescut pensia medie la 845 de lei si am restituit veniturile retinute ilegal de catre Guvernul Basescu – Boc. Am majorat pensiile militarilor, scazute in mod nedrept. Am introdus ajutoare pentru plata facturii la energie pentru cei cu pensiile foarte mici. Am stopat cresterea pretului la gaze, negociata foarte pagubos in trecut. Preturile la gaze nu vor mai creste pana in 2020. Am scazut TVA la paine, am redeschis spitale, ne-am asigurat ca exista bani pentru plata medicamentelor compensate si pentru programele de sanatate. Vom continua sa scadem taxele si sa sustinem cresterea economica si crearea de noi locuri de munca pentru romani.

Am muncit pentru a pune Romania pe o cale mai buna. Suntem o tara sigura, membra a UE si NATO, o tara care incepe sa fie din nou respectata si admirata. Vom fi alaturi de Moldova in drumul sau european.

Va chem insa la vot sa sustineti acest proiect. Dupa 10 ani de scandal, raul vrea sa vina sub alte chipuri. Auzim din nou aceleasi idei – ca pensiile nu pot fi marite pentru ca nu sunt bani; ca taxele pe care noi le-am scazut, ei le vor creste la loc; ca pensionarii sunt o povara si ca Statul trebuie sa fie mai mic si mai slab. Cei care au taiat pensiile in 2010 o vor face din nou daca le dam ocazia.

Riscul este real – dreptatea pe care am incercat sa o facem in acesti ani este pusa in pericol!

De aceea, trebuie sa aducem schimbarea pana la capat. Cat timp va sta in puterea mea, nu se vor mai taia pensii si salarii in Romania! As vrea sa nu mai permitem niciodata in Romania raul pe care l-am trait cu totii doar in urma cu cativa ani. Pentru aceasta, insa, va chem sa veniti la vot!

Vreau sa fiu un Presedinte care sa aduca dialog, unde a fost cearta. Solidaritate, unde a fost egoism. Unitate, in loc de dezbinare. Respect si iubire, in locul dispretului si urii. Vreau sa fim uniti in jurul intereselor noastre ca natiune. Voi recunoaste unde am gresit si vreau sa va fac mandri de Presedintele dumneavoastra, sa va apar cand veti fi atacati, sa va fiu aproape atunci cand aveti nevoie.

Impreuna, trebuie sa unim aceasta tara, sa construim pentru viitor, pentru toti romanii in egala masura.

Cu sprijinul fiecaruia dintre dumneavoastra si cu ajutorul lui Dumnezeu, vom reusi!

Victor Ponta

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.