Mesajul Președintelui Consiliului Județean Maramureș, ocazionat de Ziua Națională a României

Mesajul Președintelui Consiliului Județean Maramureș, ocazionat de Ziua Națională a României

Dragi maramureșeni, dragi români de pretutindeni,

Ziua de 1 Decembrie ne trimite cu gândul la anul 1918, anul în care s-a scris una dintre cele mai frumoase pagini a istoriei românilor, când eforturile și jertfa celor care au luptat pentru idealul întregirii naționale s-au materializat și a luat naștere statul român modern.

Cinstim astăzi statul național unitar și voința poporului care a făcut Marea Unire posibilă, cinstim românii și valorile pe care le-au perpetuat de-a lungul timpului, ne cinstim țara și pământul strămoșesc, fără să-i uităm pe cei care au plătit cu prețul vieții întregirea națiunii române. În această zi care îndeamnă la solidaritate și patriotism, simțim mai mult ca oricând că suntem parte a unui brav popor, uniți de istorie, de valori și idealuri comune, dar și de misiunea de a continua să construim un stat puternic și prosper.

Suntem pretudindeni recunoscuți ca un popor de oameni harnici și gospodari. Așa cum fiecare dintre noi ne îngrijim de gospodăria noastră, avem datoria morală să îngrijim și patria cu care am fost binecuvântați și să ne dovedim vrednici de ea. Predecesorii noștri, cei care au reușit să dea viață unui deziderat vechi de veacuri, ne-au oferit cea mai valoroasă lecție, cea a puterii unui popor unit. Dacă vom rămâne solidari în fața încercărilor de dezbinare și uniți în fața oricăror provocări, vom reuși, la rândul nostru, să lăsăm generațiilor viitoare, o Românie mai bună.

Astăzi, la fel ca în fiecare zi, sunt mândru de originile mele și recunoscător pentru privilegiul de a fi român! Vă invit, așadar, să ne unim sub flamura tricoloră și să privim încrezători spre viitorul pentru care înaintașii noștri s-au sacrificat.

La mulți ani, Maramureș! La mulți ani, România! La mulți ani tuturor românilor!

Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș

 

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.