Mesajul primarului Cătălin Cherecheş legat de explozia din apartamentul de pe strada George Enescu din Baia Mare : soluţii şi rezultate!

Mesajul primarului Cătălin Cherecheş legat de explozia din apartamentul de pe strada George Enescu din Baia Mare : soluţii şi rezultate!

Cătălin Cherecheş, primarul Municipiului Baia Mare : “În calitate de primar, dar și de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, am fost împreună cu echipele de intervenție și alături de băimărenii care au suferit în urma unei explozii produse într-un apartament dintr-un bloc de pe strada George Enescu din Baia Mare.

S-au înregistrat pagube materiale, însă, mulțumesc lui Dumnezeu, nu și-a pierdut nimeni viața și nu au fost nici persoane rănite. Doar proprietarul imobilului unde a avut loc explozia, fiind într-o situație complicată emoțional, dar și pentru a avea siguranța că nu există vreun risc asupra sănătății sale a acceptat propunerea mea de a fi investigat medical. Cauza exploziei se pare că fost montarea defectuoasă a unui aragaz. Am stat la dispoziția reprezentanților echipelor de intervenție și am încercat să ajut cum am putut. Am oferit cazare în regim hotelier unei persoane vârstnice și cu nevoi speciale, am asigurat o masă caldă și un loc de ședere pe perioada intervenției unui alt locatar, am dispus măsurile de curățenie necesare pentru ca perimetrul afectat să poată fi circulat cât mai repede și vom vedea zilele următoare, după ce avem toate datele oficiale, ce mai putem face la nivelul administrației locale. Structura de rezistență a blocului nu a suferit în urma acestui incident nefericit, oamenii au putut să revină în locuințe, rămâne de văzut cuantumul pagubelor, cine a montat greșit instalația și ce urmări vor fi, însă de acest aspect se ocupă organele competente. Am oferit cazare gratuită în regim hotelier tuturor celor care nu aveau posibilitatea încălzirii locuinței, rețeaua interioară de alimentare cu gaz metan prezentând deficiențe în funcționare în urma testelor făcute de specialiști, dar vor fi complet remediate în cursul zilei de mâine.

Le mulțumesc din suflet tuturor celor care  au intervenit la fața locului, a fost o adevărată desfășurare de forțe, s-a intervenit organizat și eficient, iar în final ne putem bucura cu toții că toată lumea a scăpat cu bine!”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.