Meteorologii AVERTIZEAZĂ: Schimbare RADICALĂ a vremii în weekend

Meteorologii au avertizat că, de vineri după-amiază până duminică seara, vor fi ploi în sudul, estul şi centrul ţării, ninsori la munte, precipitaţii mixte în estul Transilvaniei şi în vestul şi nordul Moldovei, precum şi vânt în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, unde la rafală va atinge viteze de 60-70 de kilometri pe oră.

Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, care este valabilă de vineri, ora 13.00, până duminică, la ora 22.00, în sudul, estul şi centrul ţării, temporar, va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă de 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat, mai ales în zona montană, 25-30 de litri pe metru pătrat

VINERI
ÎN ŢARĂ – Va ploua în sudul şi estul ţării, local în centru şi nord-vest şi izolat în rest. La munte, iar noaptea şi în estul Transilvaniei şi Subcarpaţii Moldovei, vor fi precipitaţii mixte. În regiunile extracarpatice, precum şi în masivele montane din sud şi est, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15…20 l/mp şi izolat 25…30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări în zona de munte şi în regiunile estice şi sud-estice, unde vor fi rafale de 60 – 70 km/h, iar temporar şi în vestul teritoriului, cu 50-55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade în depresiuni şi 13 grade în nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 7 grade.

LA BUCUREŞTI – Vremea va fi închisă şi temporar va ploua. Vântul va sufla moderat cu unele intensificări ziua, apoi va slăbi. Temperatura maximă, în scădere faţă de ziua precedentă, va fi de 8…10 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 6 grade.

LA MUNTE – Vremea va fi în general închisă şi se va răci. Ziua se vor semnala precipitaţii mixte, iar noaptea, predominant sub formă de ninsoare. În zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, pe arii restrânse cantităţile de apă cumulate vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 25…30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, cu rafale de 60…70 km/h.

SÂMBĂTĂ- ÎN ŢARĂ – Valorile termice se vor menţine apropiate de normele perioadei. Cerul va fi temporar noros în vestul şi nord-vestul ţării, dar va avea înnorări accentuate în celelalte regiuni şi vor fi precipitaţii pe arii extinse în sud-vest şi nord-est, local în sud-est şi izolat în rest.

La munte vor predomina ninsorile, iar în estul Transilvaniei şi în nordul şi dealurile Moldovei, vor fi precipitaţii mixte. În Oltenia şi Moldova se mai pot acumula 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile estice şi, mai ales ziua, şi în restul teritoriului, dar mai ales în vest.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade.

LA MUNTE- Vremea se va menţine în general închisă. Temporar se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, local în Carpaţii Occidentali şi pe arii extinse în restul masivelor. Vântul va prezenta intensificări în special în prima parte a intervalului, mai ales pe creste. Regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade din an.

DUMINICĂ

LA MUNTE – Cerul va fi mai mult noros şi mai ales în cursul zilei, local se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare. Noaptea nebulozitatea şi aria precipitaţiilor se va restrânge către masivele sud-estice unde, local va mai ninge.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul anterior.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.