Metoda Maradona lasă zilnic bătrâni fără puţinii bani pe care îi agonisesc. Cum păcălesc hoţii vârstnicii din România

Una dintre cele mai vechi metode de înșelăciune din România face din nou victime. Un bătrân de 83 de ani a rămas fără aproape opt mii de lei după ce a căzut în plasa a doi indivizi care s-au folosit de metoda „Maradona” pentru a-l înșela. Aceștia au intrat în casa bătrânului prezentând o insignă falsă.

 

Cea care a anunțat poliția este fiica bărbatului

Metoda Maradona a făcut din nou victime după ce un bătrân de 83 de ani i-a lăsat pe doi bărbați să intre la el în casă, aceștia prezentând o insignă falsă. Cei doi bărbați au fost reținuți, astăzi, de polițiștii care îi acuză de uzurparea unei calități oficiale și de furt.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Fiica bătrânului a sesizat Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea cu privire la faptul că din casa tatălui său a dispărut o sumă de bani. În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din Vâlcea și din colaborarea cu polițiștii Biroului de Investigarea a Criminalității Contra Patrimoniului Oradea, s-a reușit depistarea unui autoturism în care se aflau doi bărbați, de 25, respectiv 43 de ani, din județul Cluj, bănuiți de comiterea faptei. Cei doi au fost găsiți în localitatea Milcoiu.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oamenii legii au găsit insigna și suma de 7.550 de lei furată

După ce i-au percheziționat, oamenii legii au descoperit insigna cu care bărbații au reușit să-l înșele pe bătrânul de 83 de ani, dar și suma de 7550 de lei. „În baza probatoriului administrat, față de cei doi bărbați a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și uzurparea de calități oficiale.

(…) cei doi bărbați vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă” se arată înr-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Ce este metoda Maradona?

Metoda Maradona își are originile încă din anii `90, dar între timp hoții au modificat modalitatea de a-i păcăli pe cei mai creduli. La bază, infractorii fac rost de un act fals prin care își însușesc o calitate oficială – o insignă de polițist, spre exemplu – act pe care îl folosesc pentru a pătrunde în casa victimei, pentru ca apoi să sustragă bunuri de valoare sau bani.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.