MIELUL DE PAŞTE devine un LUX în vreme de CORONAVIRUS. Vezi care este singurul mod în care poţi cumpăra MIEI

MIELUL DE PAŞTE devine un LUX în vreme de CORONAVIRUS. Vezi care este singurul mod în care poţi cumpăra MIEI

Pandemia de coronavirus îi afectează grav pe oierii care au preferat să crească miei pentru a putea fi vânduți de Paşte.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Astfel, deși cererea de miei în această perioadă este mare, piața este aproape pustie, iar producătorii nu reușesc să-și vândă marfa.

Ministerul Agriculturii a dat posibilitatea crescătorilor de oi să-și vândă mieii din târlă, dar acestea sunt în afara orașelor, iar Ordonanțele Militare limitează circulația persoanelor. Astfel, oierii se văd nevoiți să-și lase mieii să crească sau să-i vândă la prețuri de nimic către abatoare sau intermediari, scrie Monitorul de Botoşani.

„Am văzut că putem vinde direct din ferme, dar nu-ți permiți să tai sute de miei acasă. Așa, unu-doi pentru familie, pentru un prieten, poate, dar sute de oi nu poți. Ca să tai multe, trebuie să ai condiții, altfel te încarci de bucluc”, a declarat Ștefan Coșoreanu, un oier din Bălușeni (Botoşani) care are pentru sacrificat câteva sute de miei.

Acesta susține că va opri „vreo 150 de miei de prăsilă”, dar peste trei sute va trebui să-i sacrifice. Dacă nu va reuși, îi va păstra până în vară și va încerca atunci să-i vândă: „Au luat legătura cu abatoarele din județ, dar prețurile sunt cam jos. Ca să-ți convină să vinzi miei ar trebui să primești un preț de 12-13 lei/kilogram în viu. Ăsta ar fi un preț aproape bun. În carcasă ar ajunge la 20 de lei”, a mai declarat oierul din Botoşani.

Victor Arăpașu, unul dintre cei mai importanți crescători de oi karakul din Botoşani, susține că și-a sacrificat mieii pentru pielicele.

„Eu am sacrificat mieii pentru pielicele. Nici înainte nu ne dădeau voie la piață cu miei de trei-patru kilograme, așa că pentru mine nu prea s-au schimbat datele problemei, ca pentru ceilalți care au miei de carne. Pentru ei este cu adevărat o mare problemă”, a declarat Victor  Arăpașu. Sursa: romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.