Milioane de lei pentru proiectele comunităților maramureșene prin PNDL!

Banii continuă să vină în Maramureș de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Contractele de finanțare sunt predate primarilor de către vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, însoțit de parlamentarii de Maramureș, în cadrul unor ședințe de Consilii Locale ordinare sau extraordinare.

Veștile bune au ajuns și în Valea Chioarului, acolo unde primarul Ioan Burde poate să anunțe comunitatea că, pentru alimentarea cu apă potabilă a localității Mesteacăn s-a acordat o suplimentare de 420.000 de lei. Proiectul a fost demarat la începutul anului 2013, iar în anul 2014 s-au alocat, doar pentru acest obiectiv, 1.200.000 de lei. Se așteaptă ca, la începutul anului 2015 să se acorde și diferența necesară pentru finalizare.

Un al proiect, de această dată un obiectiv nou de investiții se referă la reabilitarea străzilor în comuna Valea Chioarului. Aici a fost semnată o finanțare de 350.000 de lei, iar proiectul demarat în toamna anului 2014 ar putea fi finalizat în primăvara lui 2015. ”Am îndemnat Consiliul Local să facă dezbateri și să-și stabilească prioritățile pentru anul 2015, urmând ca, o dată cu finalizarea celor două proiecte, să demarăm la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale, prin PNDL, alte două obiective prioritare pentru comunitate.

Dorim ca Valea Chioarului să recupereze decalajul investițional pe care-l are față de alte localități maramureșene, decalaj care s-a creat în ultimii zece ani și care, datorită hărniciei primarului Ioan Burde se dovedește recuperabil”, a concluzionat vicepreședintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea. Liderul județean al PSD a fost însoțit la aceste întâlniri de senatorul Sorin Bota, precum și de deputații Florin Tătaru și Călin Matei.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.