Ministerul Apărării a început să trimită ordine de chemare rezerviştilor din Armata Român

Ministerul Apărării a început să trimită ordine de chemare rezerviştilor din Armata Română în contextul tensiunilor de la graniţa dintre Rusia şi Ucraina şi a îngrijorărilor privind posibilitatea izbucnirii unui conflict militar.

Ordinul de chemare trimis de Ministerul Apărării în baza articolului 26 din Legea 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război prevede obligaţiile rezerviştilor care îl primesc şi termenul în care aceştia trebuie să se prezinte la unitatea militară indicată.

În caz de neprezentare la termenul și locul menționate în ordin, persoana respectivă este atenționată că va suporta consecințele Codului Penal, articolul 435 care prevede închisoare de la 2 la 7 ani.

Obligaţiile persoanelor care primesc ordinul de chemare sunt înscrise pe versoul documentului:

1. Vă veţi prezenta la locul şi termenul prevăzute în ordinul de chemare în următoarele situaţii:

– la instituirea stării de asediu;

– la declararea stării de mobilizare parţială sau totală, precum şi a stării de război;

– la chemarea prin delegatul M.A.l., unităţii militare, ori prin staţiile locale de radio sau TV.

2. Veţi prezenta ordinul de chemare operatorilor economici cu care executaţi transportul, pentru a fi înscrise datele menţionate în cupoanele de deplasare la mobilizare sau război.

3. La prezentarea la unitate veţi avea asupra dumneavoastră:

– ordinul de chemare (pliat şi lipit pe ultima copertă a livretului militar), livretul militar, cartea de identitate, permisul de conducere auto, actele medicale pe care le posedaţi (carnet de sănătate, bilet de ieşire din spital, certificat de concediu medical, decizia de pensionare pe caz de boală etc);

– obiecte de igienă personală;

– hrană rece pentru una zi.

4. Ordinul de chemare şi livretul militar vor fi păstrate în deplină siguranţă pentru a nu fi supuse pierderii, deteriorării, distrugerii sau furtului, iar la plecarea din localitate se vor găsi asupra dumneavoastră,

5. Pierderea ori deteriorarea ordinului de chemare va fi anunţată, în termen de 48 ore, centrului militar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.