Miniștrii Mircea Dușa și Ioan Rus: ”Victor Ponta va câștiga alegerile din Transilvania”

Joi, 6 noiembrie 2014, municipiul Baia Mare a fost vizitat de primul-ministru al României, Victor Ponta, candidatul Alianței Electorale PSD-UNPR-PC pentru președinția României, care a venit însoțit de miniștrii ai Guvernului, președintele Senatului și președinte PLR, Călin Popescu Tăriceanu, dar și președinții PSD din Sălaj, Satu Mare și Bistrița Năsăud. Organizator al întregului eveniment a fost președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea, care a stabilit locul de întâlnire a premierului Victor Ponta cu primarii, parlamentarii și directorii instituțiilor deconcentrate din județ, la Sala Millennium din Baia Mare. Președintele PSD Maramureș a arătat că scorul la care s-a pierdul județul în fața lui Klaus Iohannis, candidatul ACL, respectiv 162 de voturi, este un procent nesemnificativ la nivel de județ, care poate fi recuperat prin muncă și discuții constructive cu alegătorii. Mai mult, trebuie făcută mențiunea că, în Maramureș, 36% din totatul voturilor valabil exprimate reprezintă un scor istoric pentru PSD, care le dă credința că se poate mai mult și mai bine.

Victor Ponta: ”Am prieteni maramureșeni, ardeleni, bănățeni, moldoveni, olteni. Fiecare trebuie să se simtă reprezentat”

Candidatul PSD-UNPR-PC pentru președinția României a arătat că are prieteni ardeleni, maramureșeni, olteni, bănățeni, moldoveni, români din toate colțurile României, iar ca viitor președinte își dorește ca fiecare regiune, fiecare român din țara aceasta să se simtă reprezentat de președintele său. ”Un jurnalist ardelean mi-a spus că mă va vota dacă înțeleg ce se așteaptă de la mine în Ardeal. Și am spus că, personal, respect specificul fiecărei zone din România și trebuie să se înțeleagă faptul că cineva care trăiește în București, nu e deasupra celui din Cluj, sau Iași sau orice alt oraș. Este nevoie de un nou contract între președintele țării și locuitori, fiindcă în ultimii zece ani oamenii și-au pierdut încrederea în președinte și în instituțiile statului. Să facem, cu adevărat, o descentralizare și o regionalizare reală, acesta va fi contractul între președinte și cetățean. Și vreau să asigur fiecare locuitor al acestei țări că, odată ce vom avea un nou guvern, vom reface USL și ne vom respecta toate angajamentele luate față de români, în 2012. Am convingerea că prin descentralizare, 90% dintre probleme vor putea fi rezolvate în plan local, fără a fi nevoie de birocrație suplimentară și deplasări la București”, a arătat premierul României, Victor Ponta. ”Două proiecte mari avem în plan pentru anul 2015: descentralizarea și modificarea Constituției. Cred că și Iohannis vrea descentralizare, a fost un moment când a luptat alături de noi în acest proiect. România nu poate fi împărțită între un loc și alt loc, ci doar între cei care muncesc cinstit și cei care au profitat și au încercat să trăiască pe spinarea altora. Am obligația, ca președinte, să asigur acest nou contract în care ducem la bun sfârșit programul USL”, a conchis premierul Victor Ponta. Acesta a mai arătat că respectă în Ardeal diversitatea, precum și românii de altă etnie și că dorește să reprezinte toți cetățenii, indiferent de religie.

Reprezentanții din Satu Mare, Bistrița și Sălaj cred că Ardealul va vota cu Victor Ponta, în 16 noiembrie

Cei trei reprezentați ai Consiliilor Județene din Sălaj, Bistrița Năsăud și Satu Mare au convingerea că ziua de 16 noiembrie va fi diferită de ziua de 2 noiembrie și în Ardeal. Tiberiu Marc, președintele PSD Sălaj și președinte al Consiliului Județean consideră că ardelenii nu au înțeles foarte clar ce a fost cu primul tur de scrutin. ”Interesul nostru este de a acorda candidatului Victor Ponta tot sprijinul nostru în turul 2, fiindcă românii au nevoie de liniște, de unitate și nu de ură și dezbinare”, a declarat Tiberiu Marc. Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și președinte PSD Bistrița susține că vreme de 30 de zile s-a plimbat din casă în casă pentru a prezenta programul lui Victor Ponta și nu a pus accent pe a spune oamenilor cine este, de fapt, Klaus Iohannis. ”Trebuia să le spun bistrițenilor mei că Iohannis e închis într-o cutie, cum bine a arătat primarul de Baia Mare, dar cheile sunt la Blaga, Videanu, Olteanu. Iohannis ar trebui să recunoască public că a purtat discuții cu PDL, în noaptea primului tur și a pus în discuție funcția de premier pentru Băsescu”, a arătat și Tiberiu Marc. Și vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, președinte al PSD Satu Mare a arătat că, de câteva zile, suferă într-una, fiindcă a avut credința că va câștiga județul, deși aici sunt mulți etnici maghiari. Am pierdut la 600 de voturi, dar am convingerea că vom recupera acest handicap și vom câștiga în turul 2, a spus Mircea Govor, care a dorit să arate că, la Satu Mare, USL trăiește. Mircea Govor a venit însoțit de președintele PLR Satu Mare si presedinte al Consiliului Judetean, Adrian Stef, alături de care vrea să arată că Uniunea Social-Liberală continuă prin oameni.

Victor Ponta: ”Faceți mitinguri pentru mine, fiindcă ei fac mitinguri împotriva mea. Să nu răspundem la rău cu rău”

Ultimele luări de cuvânt au aparținut miniștrilor Mircea Dușa și Ioan Rus. Ministrul Dușa a declarat că, în timp ce Victor Ponta vrea un stat unit, vine un Klaus Iohannis care se vrea doar președinte al ardelenilor. ”Noi vrem un președinte al tuturor românilor, iar Victor Ponta a dovedit, în ultimii doi ani și jumătate, că poate fi un președinte al întregii Românii, aici fiind incluse și minoritățile. Banii au fost repartizați în toată țara, pe proiecte bine făcute, fără a se ține cont de culoarea politică”, a precizat ministrul Mircea Dușa. Și Ioan Rus, ministrul Transporturilor a precizat că Victor Ponta va câștiga alegerile din 16 noiembrie tocmai pe votul dat de Transilvania.

Ultimele declarații au aparținut premierului Victor Ponta, candidatul Alianței PSD-UNPR-PC la președinția României, care a arătat că, dacă nu suntem atenți, tagma jefuitorilor se întoarce. Premierul a subliniat, încă o dată, cele trei lucruri extrem de importante pe care dorește să le transmită și anume acela că va fi președintele României care respectă fiecare regiune în parte, iar în 2015 se va face descentralizarea și regionalizarea, dar și modificarea Constituției. USL merge până în 2016, așa cum a fost contractul, doar că Victor Ponta va fi președinte și Călin Popescu Tăriceanu va fi viitorul premier. Înainte de a părăsi întâlnirea, Victor Ponta a avut un ultim mesaj, către toți locuitorii țării și anume rugămintea de a se vota pentru cineva, nu împotriva cuiva, indiferent cui îi va fi dat votul. ”Să voteze pentru mine, nu împotriva lui Iohannis. Sau pentru Iohannis, dar nu împotriva mea. Faceți mitinguri pentru mine, fiindcă ei fac mitinguri împotriva mea. Să nu răspundem la rău cu rău”, a conchis premierul Victor Ponta.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.