Ministrul Mihnea Costoiu a efectuat o vizită la sediul NASA

nasalogo_twitter_400x400Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, domnul Mihnea Costoiu, a avut miercuri, 11 iunie, o întrevedere cu domnul Christopher J. Scolese, directorul Centrului pentru Zboruri Spaţiale Goddard, din cadrul NASA.
Pe agenda discuţiilor s-au aflat subiecte precum intensificarea cooperării dintre cele două state în domeniul cercetării şi inovării, demararea unor programe de schimb de experienţă şi de mobilităţi academice, la nivel de învăţământ superior, precum şi dezvoltarea proiectelor comune, convenite de cele două părţi, în urma vizitei anterioare a ministrului Mihnea Costoiu la sediul NASA, în luna ianuarie a acestui an. Partea americană şi-a reiterat interesul în legătură cu proiectul ELI-NP, realizat la Măgurele.
În discuţiile avute, un loc important l-a avut obiectivul dezvoltării parteneriatelor pentru sprijinirea, cu ajutorul cercetării spaţiale, a agriculturii inteligente, respectiv necesitatea unei cooperări mai eficiente pentru managementul dezastrelor naturale. Ministrul Mihnea Costoiu a abordat în cadrul întâlnirii subiectul participării ROSA (Agenţia Spaţială Română), în calitate de membru al ESA (Agenţia Spaţială Europeană) la programele comune cu NASA.
Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei efectuate de o delegaţie română, condusă de ministrul Mihnea Costoiu, în Statele Unite, în perioada 9-15 iunie, care are drept obiectiv dezvoltarea relaţiilor de cooperare dintre România şi SUA, în domeniul cercetării.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.