Ministrul Muncii, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre HAOSUL provocat de legea salarizării

Haos de nedescris cu legea salarizării, în special cu banii pentru medici şi profesori! Ședința comisiei de muncă din Camera Deputaților s-a amânat în această dimineață pentru ca miniștrii Olguța Vasilescu și Viorel Ștefan să refacă toate calculele în ceea ce priveşte majorarea salariilor românilor. După amendamente votate, se pare că nu mai sunt bani pentru majorări de 100% în Sănătate și 50% în Educație. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a confirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, informațiile.

„De la 1 ianuarie 2018 toți bugetarii vor avea o creștere de 25%, de la 1 martie încă 25% pentru profesori. Medicii și asistenții au creșteri de peste 100% de la 1 martie, e varianta cu care noi vom intra în comisie. Au fost multe amendamente p care noi le-am acceptat de la Senat și Camera Deputaților”, a spus Ministrul Muncii, marți, la Antena 3.

Potrivit unor surse politice, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, au avut o întâlnire marți dimineața pentru a calcula impactul noilor amendamente depuse la legea salarizării. Cei doi ar fi ajuns la conculzia că nu există resurse bugetare pentru susținerea tuturor prevederilor existente în varianta actuală a legii.

Prin urmare, creșterile salariale de 100% din Sănătate ar urma să nu mai fie aplicate de la 1 ianuarie 2018, ci să se aplice etapizat, la fel ca în alte domenii. O situație similară ar fi și la Educație. Cele două sectoare ar urma să beneficieze de creșterea de 25% aplicată în toate sectoarele, de la 1 ianuarie 2018, iar majorările ulterioare să fie făcute până în 2022.

O întâlnire între ministrul Finanțelor și premierul Grindeanu are loc la această oră. Ședința Comisiei de muncă a Camerei Deputaților urmează să înceapă la ora 14.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.