Ministrul Muncii: Din martie 2018 salariile medicilor vor fi de 3.000 de euro

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, speră ca migrația medicilor să se oprească, după ce aceștia vor avea, din martie 2018, salarii de 3.000 de euro/lună.

Scoatem posturi de medici la conscurs. Din 10 se ocupa unul sau două. Dacă scoatem 10 posturi de infirmiere, avem 100 la concurs. Este foarte clar că aici va trebui să găsim soluții. Avem în vedere ca prin legea salarizării salariile medicilor vor ajunge din martie anul viitor la 3.000 de euro, adică sunt foarte aproape de UE. Prin această măsură sperăm să stopăm migrația medicilor în țările UE„, a declart ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în cadrul unui forum pe tema crizei forței de muncă.

Ministrul mai spune că și românii care lucrează în sudul Italiei, și care sunt tratați ca slcavi, plătiți cu 10 euro pe zi, s-ar întoarce în România și că țara noastră se condruntă cu un deficit de medici, IT-iști și muncitori în agricultură și construcții.

Sunt convinsă că acei români s-ar întoarce în momentul în care li s-ar oferi foarte clar locuri de muncă în mediul rural„, a mai declarat ministrul Muncii.

Citeşte mai mult pe economica.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.