Minivacanţă prelungită cu PATRU ZILE. Vor exista 10 ZILEI LIBERE de Paşte şi 1 Mai 2019.

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu a anunţat, vineri că toate şcolile din municipiul Sibiu vor fi închise în perioada 6 – 10 mai, din cauza summitului UE. De asemenea, studenţii şi preşcolarii vor avea parte d eo vacanţă prelungită.

De Paște și de 1 mai românii vor avea șase zile de vacanță. La Sibiu, în schimb elevii şi studenţii vor avea vacanță până în 13 mai datorită Summit-ului UE.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Românii se vor bucura de o minivacanță mai lungă la sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai, a decis Guvernul. Motivul este faptul că, pentru prima dată, Vinerea Mare este zi liberă prin lege. Astfel, perioada liberă va începe din 26 aprilie, când pică Vinerea Mare, anunță România TV. Urmează sâmbătă – 27 aprilie, duminică – 28 aprilie – Paștele Ortodox şi luni – 29 aprilie (a doua zi de Paște). Marți, 30 aprilie, se va face punte printr-o zi care va fi recuperată ulterior, însă miercuri – 1 Mai, va fi din nou zi liberă. Salariaţii din domenii cu activitate continuă, care nu se vor putea bucura de aceste zile libere, trebuie să fie recompensați de angajatori.

Oferte de nerefuzat.Agentia Mara International Tour va propune un nou circuit: Portugalia- plecare cu avionul din Budapesta

Studenţii Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) vor avea vacanţa de Paşte şi 1 mai prelungită cu încă o săptămână, ca urmare a măsurilor de securitate luate pentru organizarea Summit-ului UE, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Teodor Boantă. O parte din spaţiile universităţii vor fi folosite pentru activităţi în cadrul summit-ului (cum este cazul clădirii în care funcţionează Facultatea de Medicină şi Aula Magna), iar restricţiile de securitate vor fi foarte stricte, astfel că studenţii care aveau programate cursuri în această clădire nu ar fi avut acces. Astfel, s-a decis ca vacanţa de Paşte şi 1 mai să fie prelungită cu încă o săptămâna, cursurile urmând a fi reluate în 13 mai. Şapte din cele nouă facultăţi vor recupera cursurile în weekend-urile următoare, iar la Ştiinţe Economice şi Inginerie s-a decis prelungirea cu o săptămână a anului universitar”, a explicat Teodor Boantă.

Potrivit sursei citate, decizia de prelungire a vacanţei studenţilor a fost luată de Consiliul de Administraţie al ULBS şi a fost validată de Senatul universităţii.

La cele nouă facultăţi ale ULBS învaţă aproximativ 15.000 de studenţi, inclusiv masteranzi şi doctoranzi. În 9 mai 2019, municipiul Sibi va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE.

Românii vor avea o nouă minivacanță în acest an, cu ocazia Sărbătorilor Pascale și, cel mai probabil, dacă Executivul decide, vor fi şase zile nelucrătoare.

Paștele Ortodox cade, în acest an, pe 28 aprilie. Românii vor avea liber vineri – 26 aprilie (Vinerea Mare), sâmbătă – 27 aprilie, duminică – 28 aprilie – Paștele Ortodox, luni – 29 aprilie (a doua zi de Paște). Angajații vor reveni la muncă marți, însă dacă Guvernul decide să se facă punte cu următoarea zi liberă, de 1 mai, atunci va rezulta o minivacanță de șapte zile.

ZILE LIBERE până la sfârşitul anului 2019:

26 aprilie (vineri) -Vinerea Mare

28 aprilie (duminică) – Paştele

29 aprilie (luni) – A două zi de Paşte

1 mai (miercuri) – Ziua Muncii

1 iunie (sâmbătă) – Ziua Copilului

16 iunie (duminică) – Rusalii

17 iunie (luni) – A două zi de Rusalii

15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (sâmbătă) – Sfântul Andrei

1 decembrie (duminică) – Marea Unire

25 decembrie (miercuri) – Crăciun

26 decembrie (joi) – Crăciun

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității. Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.