Mitingul ”spontan” al Asociației Composesorale din Borșa – neinteresant pentru publicul borșean

miting1Mult anunțatul miting al Asociației Composesorale Borșa a fost, mai degrabă, o apă de ploaie. Se pare că inițiatorii protestului nu au reușit să adune, așa cum sperau, sute sau chiar mii de oameni care să le susțină cauza, deși mitingul a fost anunțat și în mass-media locală, asta după ce Comisia formată din reprezentanți ai Poliției, Jandarmilor, Poliției Locale și ai administrației publice locale din Borșa au dat aviz negativ, în ședința de analiză de miercuri, 12 august 2015. Președintele Asociației Composesorale Borșa, Matei Mihali a mizat pe o masă mare de oameni, iar după ce a aflat că mitingul pe care dorește să-l facă nu are autorizație, a anunțat că va face un protest spontan.

VEZI: ”Război” în Borșa, din cauza Facebook-ului, între consilierul personal al primarului și un doctor de renume!

Deși, potrivit DEX-ului, ”spontan” înseamnă ”care se face sau se produce de la sine, fără vreo cauză exterioară aparentă; care se face de bunăvoie, fără a fi silit de nimeni; care apare brusc, pe neașteptate” și exemplele în DEX continuă. Însă acest miting nu a fost nimic spontan, iar mărturie stă tocmai comunicatul emis de Asociația Composesorală Borșa către reprezentanții mass-media, la câteva ore după ce au fost informați, telefonic, că mitingul nu este autorizat de oamenii legii, deoarece în aceeași locație (zonă) fusese anunțată o manifestare culturală.

Cu toate acestea, protestul a avut loc (sau a încercat să semene a protest) și a început, așa cum fusese anunțat, în jurul orei 14.00. Se pare, însă, că au fost prezenți aproximativ 50 de oameni, din care un număr de aproximativ 30 reprezintă Composesoratul Borșa, iar ceilalți 20 erau gură-cască strânși ca la circ. Borșenii nu au părut interesați de marele și anunțatul miting, motiv pentru care, două ore mai târziu, ”gașca supărată” s-a spart, iar protestul s-a oprit.

Rămâne de aflat, acum, dacă poliția îi va amenda pe inițiatori, conform legii, deoarece protestul acesta așa-zis ”spontan” fusese gândit și anunțat cu câteva zile înaintea datei de 15 august 2015.

Amalia Babici Man

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.