Moarte subită a unui cântăreţ, considerat „Cel Mai Atractiv Bărbat din Lume”. S-a stins în somn

Cântăreţul algerian Rachid Taha a murit miercuri, la vârsta de 59 de ani, la reşedinţa sa din Paris. Taha era născut pe 18 septembrie 1958, la Sik al Wakaa, în vestul Algeriei.

Rachid Taha a devenit cunoscut la începutul anilor ’90, el interpretând melodii atât în franceză cât şi arabă. De asemenea, a introdus şi engleza în interpretările sale şi a devenit faimos prin stilul său rebel, cântând despre rasism, problemele imigranţilor sau discriminarea femeilor.

Cântecul „Ya Rayih Win Mafassar” este considerat unul dintre cele mai reuşite ale sale şi a contribuit mult la dezvoltarea genului Rai în muzica arabă.

A fost, de asemenea, faimos, pentru cântece precum Olé Olé (1996), Diwan (1998) şi albumul Made in the City, scos în anul 2000. Este remarcabilă interpretarea din 1999, din timpul unui concert de la Paris, a piesei „Abdelkader Ya Boualem”, alături de alţi artişti consacraţi, precum Cheb Khaled şi Cheb Faudel.

Rachid Taha a fost ales în mai multe rânduri drept „Cel Mai Atractiv Bărbat din Lume”, ultima oară în 2012, la vârsta de 53 de ani. El i-a inspirat pe mulţi prin muzica sa, care a variat între Rai, folk, techno şi rock and roll.

Rachid Taha se pregătea să lanseze un nou album în 2019.

 

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.