Morcovi contaminaţi cu un virus letal.

Un virus letal a fost special conceput pentru contaminarea morcovilor din Australia. Autorităţile sunt îngrijorate din cauza unui fenomen ale căror consecinţe cauzează daune imense.

Un virus creat pentru controlul biologic al dăunătorilor, RHDV1 K5, va fi eliberat în peste 600 de zone din Australia, pentru a reduce efectivele de iepuri sălbatici, informează ediția australiană a Daily Telegraph, citată de Agerpres.

Viceprim-ministrul Barnaby Joyce a declarat că iepurii sălbatici reprezintă o ameninţare semnificativă la adresa biodiversităţii, afectând 304 specii de plante şi de animale endemice, în pericol de dispariţie şi cauzează daune de peste 200 de milioane de dolari pe an în agricultură.

Autoritățile din cadrul Department of Primary Industries au amplasat morcovi fără virus în zonele cu o populație mare de iepuri pentru a atrage aceste exemplare, iar în această săptămână angajații instituției se întorc în aceste zone pentru a plasa morcovi impregnaţi cu virusul letal.

După ce iepurii vor fi infectaţi, boala se va răspândi în corp, la fel ca în cazul contaminării cu orice alt virus, mai arată sursa citată.

Sursa: evz.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.