Moș Crăciun a poposit și la Jandarmeria Maramureș

DSC_2986Devenită deja o tradiție, și în acest an, în prag de sărbătoare de iarnă, jandarmii maramureșeni au organizat „Sărbătoarea Pomului de Iarnă şi primirea lui Moş Crăciun” pentru copii cadrelor militare ale unităţii.

Activitatea a început miercuri, 17 decembrie a.c., la reşedinţa Detaşamentului 4 Jandarmi Sighetu Marmaţiei. Puţin după lăsarea întunericului, copiii nerăbdători însoţiţi de părinţi, l-au întâmpinat pe Moş încă de la intrarea sediului jandarmeriei sighetene. Fiind destul de obosit de atâta umblat, copiii i-au sărit în ajutor, purtând sacul cu darurile mult aşteptate. După o binemeritată pauză, Moşul a început împărţirea cadourilor pentru copiii prezenţi. Chipurile însufleţite radiau de bucurie.

O impresie aparte au lăsat-o copii îmbrăcaţi în portul popular specific Maramureşului istoric. La reuşita activităţii a contribuit şi Corala Militară a Jandarmeriei Maramureş, care a încântat asistenţa cu recital de colinzi tradiţionale. La sfârşit, inevitabila şedinţă foto a Moşului cu copiii.

Joi, 18 decembrie, a.c. Se apropie orele 18.00. La reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, de această dată, copiii jandarmilor băimăreni, şomcuteni şi lăpuşeni aşteaptă nerăbdători, alături de părinţi sosirea Moşului. Ceva se întâmplă. Un freamăt cuprinde mulţimea de copii. „Acum vine!”. Însă spre dezămăgirea lor, a fost o alarmă falsă. Moşul întârzie ! Pentru a destinde atmosfera, Corala „Pintea Viteazul” preia iniţiativa şi invită pe cei mici, dar şi pe cei mari să colinde, doar va apărea şi Moşul. Colindele răsună una după alta, se aud poezii cu specific sărbătorilor de iarnă. La un moment dat, sună un telefon mobil.

După câteva momente de suspans, preotul militar dr. Achim Daniel transmite vestea : vine Moşul ! Cu mic, cu mare, copiii ies în întâmpinarea mult aşteptatului Moş. Pe poarta unităţii, intră autovehicolul de intervenţie cu semnalele acustice şi luminoase pornite. „Vine Moşul cu sirena!” exclamă bucuroşi copiii. În sfârşit, răbdarea le-a fost răsplătită. Moşul a ajuns, fiind însoţit de jandarmi, care i-au asigurat calea. Însoţit de copii şi părinţi, prin caracterul său hazliu ca de obicei, acesta destinde atmosfera. Aşezat pe un scaun lângă brad, cu sacul alături, plin până la refuz, Moşul începe să împartă mult aşteptatele cadouri.

Printre colinde şi poezii, copiii se perindă unul după altul pentru a-şi primi răsplata binemeritată. Bucuria este imensă, ochişorii strălucesc la vederea conţinutului pungilor primite. Se repetă apoi sesiunea foto a Moşului cu copiii, ba chiar şi selfie-uri. Toată lumea este mulţumită.

Încă odată, Moşul a adus bucurie copiilor jandarmilor, cu promisiunea de a reveni şi la anul.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.