Moscova face apel la un dialog „de la egal la egal” între Rusia și SUA

Rusia și Statele Unite ale Americii (SUA) ar putea să-și amelioreze relațiile dacă Washingtonul este dispus să dialogheze cu Moscova „de la egal la egal”, a declarat sâmbătă Ministerul rus de Externe, citat de RIA Novosti.

 

„Considerăm că este posibil de a stabili relații bilaterale dacă Washingtonul se arată dispus să poarte un dialog bazat pe principiile egalității și respectului reciproc”, a indicat MAE rus într-un raport intitulat „Evenimente majore ale politicii externe ruse în 2014”.

Ministerul a reamintit că relațiile dintre Rusia și SUA s-au deteriorat din inițiativa Washingtonului, care acționează pentru adoptarea de sancțiuni împotriva Moscovei.

„Administrația Obama a dorit reducerea cooperării bilaterale, a adoptat sancțiuni împotriva unor persoane și organisme rusești”, notează ministerul.

În același timp, cele două țări n-au renunțat la cooperarea în dosarele internaționale cheie, inclusiv „situația din Ucraina, criza siriană, conflictele din Orientul Mijlociu și Africa de Nord”, a precizat MAE rus.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.