Moșu’ Deac în vizită la S.C. URBIS S.A. Baia Mare

Astăzi, 12 august 2014, Vasile Deac zis Moşu’ din Cuhea (în prezent Bogdan Vodă), fost primar al acestei localități timp de 16 ani și viceprimar 15 ani a venit în Municipiul Baia Mare. Primul popas l-a făcut la S.C. URBIS S.A. Baia Mare pentru a-l întâlni pe Col.(r) Ion Pop, directorul general al societății, fost șef al I.S.U. “Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș.

Moşu’ nu a venit cu mâna goală, în trăistuța lui folclorică i-a adus directorului general “un colac mare împletit în trei și o oiagă de horincă de 70 de focuri”. Moşu’ a fost curios să vadă cum arată sediul societății pe care Ion Pop (Rapidu) o conduce și dacă condițiile sunt asemănătoare cu cele de la sediul de Pompieri de la Bogdan Vodă.

Moşu’ a fost însoțit de un nepot, iar împreună au vizitat sediul societății și a lăsat invitația unei vizite în casa lui din Bogdan Vodă. Ceea ce l-a impresionat cel mai mult a fost sala de ședințe “Gheorghe Pop de Băsești” în care se află amplasat bustul marelui patriot roman Gheorghe Pop de Băsești.

Moşu’ a primit din partea directorului general Col. (r) Ion Pop o insignă a pompierilor români care a pus-o pe tricolorul pe care îl poartă cu mândrie în piept.

Vasile Deac și-a continuat drumul prin Municipiul Baia Mare, pentru a vizita și alte instituții. În data de  august 2014, Moşu’ a împlint 85 de ani. Spune mândru că e de profesie ţăran, „ţăran născut şi crescut”.

Conducerea S.C. URBIS S.A. Baia Mare îi urează pe această cale un sincer și călduros “La mulți ani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.