Motivul pentru care nu slăbeşti deşi ţii dietă, dezvăluit de specialişti. Sigur nu ţii nici tu cont de asta

În condițiile în care, zi de zi, auzim sau citim despre „silueta perfectă” sau „corp de plajă”, tot mai multe femei, tinere și chiar adolescente ajung să ia măsuri uneori drastice pentru a ajunge la ceea ce ele perceapa ca fiind greutatea „ideală”. La un moment dat, indiferent de restricțiile alimentare pe care și le impun, rezultatele nu apar. Un studiu recent, realizat de o echipă de cercetători din Europa, a avut o concluzie neașteptată. Acesta ar fi motivul pentru care nu slăbești deși ții dietă.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

De ce trebuie ținut cont când ținem dietă, dar și după

Sport, mâncatul în anumite intervale orare, diete recomandate de specialiști, prieteni sau vedete, toate acestea sunt armele la care apelează femeile de toate vârstele pentru a obține ceea ce ele și societatea percep ca fiind corpul perfect. Însă oricât de bine ar respecta restricțiile alimentare, uneori, rezultatele dorite nu apar.

Un studiu realizat recent de o echipă de cercetători de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, a descoperit motivul pentru care unii oameni nu slăbesc deși țin dietă. Concluziile oamenilor de știință au fost prezentate în cadrul Congresului european privind obezitatea.

Milioane de oameni supraponderali sau obezi reușesc să slăbească în fiecare an. Dar mulți se confruntă adesea cu o luptă pentru a-și menține noua greutate.

Oamenii de știință cred acum din că somnul slab este legat și de problemele în greutate. În studiul realizat de echipa de la Universitatea din Copenhaga, 195 de adulți care erau obezi și cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani au urmat o dietă scăzută în calorii timp de opt săptămâni, pierzând în medie 12% din greutatea corporală.

Apoi au fost urmăriți timp de un an. Durata somnului lor a fost măsurată folosind date de la monitoare portabile, iar calitatea somnului lor a fost măsurată prin indicele de calitate a somnului Pittsburgh (PSQI), un chestionar de auto-evaluare.

Concluziile studiului cercetătorilor

În cele 12 luni, în ciuda faptului că au urmat diete, cei indicele de masă corporală al celor care au dormit mai puțin de șase ore pe noapte a crescut cu 1,3 puncte comparativ cu al celor care au dormit mai mult de șase ore.

În mod similar, indicele de masă corporală al celor care au avut un somn de proastă calitate a crescut cu 1,2 puncte după un an, comparativ cu al subiecților al căror somn a fost de bună calitate. Autorii au subliniat că studiul a fost observațional și nu a putut dovedi că somnul slab a cauzat modificări ale greutății, dar au sugerat că este probabil să contribuie.

„Faptul că sănătatea somnului a fost atât de strâns legată de menținerea pierderii în greutate este important, deoarece mulți dintre noi nu primim cantitatea recomandată de somn necesară pentru o sănătate și o funcționare optime”, a spus profesorul Signe Torekov, de la Universitatea din Copenhaga.

De asemenea, studiul a constatat că aproximativ două ore de activitate fizică intensă pe săptămână ar putea ajuta la menținerea unui somn mai bun.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.