Munca de voluntariat pe care o desfăşoară Serviciul de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare, apreciată de Ambasadorul Ordinului Suveran de Malta, baronul Jacob Kripp

Serviciul de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare, a primit vizita Excelenţei Sale Ambasadorul Ordinului Suveran de Malta, baronul Jacob Kripp, însoţit de soţia sa, baroana Ileana Kripp, descendentă a prinţului Barbu Stirbey. Aceştia se află la prima lor vizită în judeţul nostru, după preluarea, de către baronul Jacob Kripp, a mandatului de Ambasador al Ordinului Suveran de Malta, în toamna anului 2013.

După câteva zile petrecute în pitorescul şi liniştitul sat Breb, Alteţele lor au avut două importante întâlniri: cu prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, şi cu primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. În cadrul acestor întâlniri oficiale, autorităţile maramureşene şi băimărene au apreciat munca de voluntariat pe care o desfăşoară Serviciul de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare, în sprijinul comunităţii locale şi în sprijinul instituţiilor responsabile de intervenţia în caz de dezastre şi calamităţi naturale (inundaţii, alunecări de teren, etc.). La finalul întâlnirilor, autorităţile locale au dăruit Alteţei Sale cărţi despre Maramureş, o diplomă de excelenţă „Pentru sprijinul acordat de Ordin în planul acţiunilor sociale, educaţionale şi caritabile desfăşurate în judeţul Maramureş”, precum şi pălincă, binecunoscuta licoare bahică locală.

Tot luni, Ambasadorul Ordinului Suveran de Malta, baronul Jacob Kripp, a participat la o întâlnire cu voluntarii din cadrul Serviciului de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare, unde discuţiile s-au purtat asupra implicării active a voluntarilor maramureşeni în viaţa comunităţii din care fac parte, precum şi a modelului civic pe care îl promovează Papa Francisc în lume, conform căruia munca spirituală contează mult mai mult decât câştigurile materiale. În acelaşi sens, Alteţea Sa s-a arătat încântat de activitatea desfăşurată de voluntarii SAMR Baia Mare, precum şi deschis comunicării şi susţinerii proiectelor tuturor maltezilor din România.

Baronul Jacob Kripp: „Judeţul Maramureş este o zonă cu un puternic specific tradiţional şi asta îi dă o frumuseţe aparte. O să mă bucur de fiecare dată când îmi va fi dat să vizitez acest minunat loc şi voi sprijini, pe măsura puterilor mele, proiectele iniţiate de voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez din România.”

Prefectul Anton Rohian: „Am întâlnit, în urmă cu un an de zile, voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez din România, sucursala Baia Mare, la o simulare de accident aviatic. Atunci am văzut cât sunt de bine organizaţi şi pregătiţi pentru o situaţie de criză. Ţin să vă mulţumesc personal pentru că derulaţi în Maramureş programe excepţionale, în beneficiul celor aflaţi în nevoie: vârstnici, bolnavi, persoane cu deficienţe şi alte grupuri vulnerabile”, a declarat, la rândul său.

SAMR Baia Mare,

Coordonator Erika László

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.