Municipiul Baia Mare a achitat, încă o lună, din bugetul local, salariile asistenților personali și indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap – 2.522.203 de lei virați pentru luna noiembrie 2020

Municipiul Baia Mare a achitat, încă o lună, din bugetul local, salariile asistenților personali și indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap – 2.522.203 de lei virați pentru luna noiembrie 2020

Municipiul Baia Mare a virat în 7 ianuarie 2021, din bugetul local, suma de 2.522.203 lei aferentă drepturilor salariale ale asistenților personali și indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap, pentru luna noiembrie 2020, deoarece nu au venit bani de la Guvernul României.

Cătălin Cherecheș , primarul municipiului Baia Mare, fiind alături de această categorie socială greu încercată și de drama prin care trec acești oameni, a luat încă o dată decizia de a plăti din bugetul local aceste drepturi, după ce în anul 2020 s-au mai plătit tot din bugetul local trei luni restante, ca urmare a faptului că nu le-a plătit Guvernul.

Guvernul României a alocat Municipiului Baia Mare cinci milioane de lei, prin rectificare, la sfârșitul anului trecut, sumă care a acoperit drepturile pentru două luni, iar pentru lunile noiembrie si decembrie salariile au rămas neplătite. Nici datoria față de Municipiul Baia Mare pentru lunile din anul 2020 în care s-a plătit din bugetul local nu a fost virată.

Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare:

“Municipiul Baia Mare are obligația să aloce 10% din aceste salarii, Guvernul având obligația ca în anul 2020 să aloce 90%. Pentru trei luni, municipiul Baia Mare a făcut un efort substanțial, a luat banii din alte părți și i-a acordat pentru compensarea a ceea ce nu a făcut Guvernul. A plătit municipiul Baia Mare pentru cele trei luni de zile aproape două milioane de euro, după care nu am mai putut plăti. Am avut într-un fel șansa ca asistenții personal și cei care îi reprezintă din perspectiva sindicală să pună presiune asupra Guvernului, împreună cu noi, iar Guvernul a făcut o rectificare bugetară acoperind încă două luni de zile, uitând să ne dea înapoi datoria pe care o avea. Acum ne trezim în aceeași poveste în care aproape ne aflăm în a doua lună în care nu au fost plătite aceste salarii.

Am discutat cu președintele Consiliului Județean, am făcut adresele către Guvern și sperăm ca, în cel mai scurt timp, să aibă inspirația, bunul simț sau sufletul să vireze sumele de bani.

Am făcut încă o dată un efort să rupem din dezvoltarea municipiului și să așezăm acolo unde nevoile sunt mari, pentru că este important ca oameni care se dedică celor care sunt în suferință și care chiar au probleme să aibă pâinea pe masă. “
 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.