Municipiul Baia Mare a preluat 98% din Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Baia Mare

Consiliul Local al Municipiului Baia Mare, întrunit luni, 1 septembrie, în şedinţă extraordinară convocată de primarul Cătălin Cherecheş, a decis ca administraţia publică locală să devină membru asociat în Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Baia Mare. Practic, Municipiul Baia Mare a devenit proprietarul a 98% din patrimoniul iniţial al clubului sportiv în noua structură. Municipiul Baia Mare va avea astfel un reprezentant atât în Consiliul de Administraţie, cât şi în Adunarea Generală.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„E dorinţa mea şi a consilierilor locali, dar şi a comunităţii, ca atunci când investim bani publici, banii comunităţii într-o entitate, să avem şi toate beneficiile, să fim parte a acesteia. Acest club, care până acum a fost de drept privat, a devenit în mare parte a Municipiului Baia Mare, respectiv în proporţie de 98 % pentru că foarte mult din bugetul acestui club este alocat de către Consiliul Local. Aproximativ 50-60 % din buget. Şi este normal să vedem care este strategia acestui club, cum se dezvoltă, care sunt planurile de viitor, obiectivele, cum le atingem. În plus, se generează şi o altă credibilitate pentru club, Municipiul devenind acţionarul majoritar”.
Handbal de performanţă, ambasadorul municipiului Baia Mare, dar şi al României
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„Este şi o chestiune de morală, dacă dai bani, finanţezi o astfel de entitate, să fii parte a acesteia. Pe de altă parte este o chestiune care ţine de prestigiul Municipiului Baia Mare, dar şi de proiectul pe care îl avem la echipa de handbal fete azi, poate şi la băieţi în anii următori, pentru a genera aici, din Baia Mare, prin handbal, un plus de imagine României. Aceasta este dorinţa, acesta este planul şi cred că acesta va fi dus la bun sfârşit. Şi cred că vom demonstra, din nou, că Baia Mare face lucruri importante pentru România. Toţi banii care s-au alocat, nu sunt o cheltuială: sunt o investiţie pentru imaginea oraşului nostru, pentru prestigiul municipiului Baia Mare, dar cu efect asupra imaginii României”.
Administraţia publică locală va putea controla modul în care se cheltuie banii
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
 „Eu cred că controlul modului în care se cheltuie banii este important. În acest moment tot ceea ce înseamnă structura clubului va fi verificată de către un cenzor, un reprezentant al primăriei. Vom avea reprezentanţi în Consiliul de Administraţie, în Adunarea Generală şi alături de ceilalţi membri asociaţi, sponsori, vom putea să construim o bază mult mai largă inclusiv pentru tineri şi copii, echipe de juniori şi şcolare. Din punct de vedere financiar nu se schimbă deocamdată nimic, sumele sunt cele alocate, doar că acestea nu vor mai fi acordate pe baza unui contract de finanţare, ci ca şi cotizaţie lunară în raport cu ceea ce aprobă Consiliul Local, dar vom stabili nişte reguli clară pentru plata acestor sume, să existe o grilă până la care pot să plătească diverse tipuri de bunuri sau servicii şi, în acest fel, să se respecte întru totul legea, disciplina fiscală şi să ne urmărim obiectivele pe care le avem pe termen scurt şi lung cu acest club”.
Antrenorul Lascăr Pană felicită demersul municipalităţii
Lascăr Pană, antrenor emerit
„Problema sportului în Baia Mare este una foarte importantă şi vreau să vă felicit pe dumneavoastră, consilierii, care aţi înţeles că sportul este o necesitate socială. Municipiul Baia Mare începe din nou să fie cunoscut, în ţară şi peste hotare, datorită evoluţiei echipei de handbal feminin, HCM, care prin rezultatele şi performanţele obţinute, a făcut să se audă din nou de Baia Mare pe linie sportivă. Şi au trecut cam mulţi ani de când acest lucru nu s-a mai întâmplat. Iar fiindcă acum se vorbeşte din nou despre Baia Mare este şi meritul dumneavoastră că aţi sprijinit, cu ajutorul primarului Cătălin Cherecheş, handbalul, această frumoasă activitate pe care locuitorii oraşului Baia Mare o iubesc. Vă mulţumesc pentru sprijinul acordat sportului şi cred că sunteţi fericiţi când mergeţi în sălile de sport sau pe stadioane şi vedeţi rezultatele echipelor din Baia Mare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.