Mura Soap – săpunul de lux dedicat Zilei Monarhiei! Prima cutie Mura Soap a plecat spre Palatul Elisabeta anunțând apariția unui nou brand românesc!

mura1În urma informațiilor despre cosmeticele ce conțin MCI, denumire prescurtată a metilizotiazolinonei, substanță interzisă în SUA deoarece provoacă alergii și dermatite, ne-am interesat despre o alternativă sănătoasă la aceste produse. Am aflat cu surprindere despre lansarea unui brand românesc de săpun de lux- “un săpun unic, obținut în mod artizanal, dar după rețete si principii chimice și biochimice studiate de-a lungul multor ani” – ne spun cei din echipa Mura Soap.

Rep: Cum v-a venit ideea și de ce săpun de lux?

Mura Soap: Ideea  a venit extrapolând stilul de alimentație sănătos, raw vegan, la săpun. Procedeul de obținere de tip “slow cosmetique” permite păstrarea aminoacizilor, enzimelor, vitaminelor și ale tuturor substanțelor nutritive din ingrediente. E un săpun de lux datorită calității deosebite a materiei prime din care e manufacturat, maturării îndelungate, producerii  în tranșe foarte mici, manual. Are valențe curative, nu conține conservanți, coloranți artificiali, apă, ceară, uleiuri aromatice, sintetice.

Rep: Care sunt ingredientele de bază și de unde le achiziționați?

Mura Soap: Ingredientul principal este laptele de capră Alpina Franceză care este hidratant, bogat în acid lactic, capric, caprilic, caproic, în vitaminele A, E, D. Este supranumit “elixirul alb”, proprietățile sale dermatologice și de întinerire a pielii sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. O mică afacere de familie începută cu câțiva ani înainte de producerea săpunului ne furnizează acest prețios și sănătos ingredient. Următorul ingredient important este uleiul de măsline extravirgin pe care-l aducem din Toscana și Volos; provine din ferme familiale și e obținut în mod tradițional.  Untul de shea e din Benin, uleiul de trandafiri din Sofia, uleiul de dafin din Pakistan, uleiul de argan din Maroc, șamd. Celelalte uleiuri sunt cumpărate de pe site-uri de specialitate  sau direct din Ungaria, Bulgaria, Franța, Austria, Iordania. Ne străduim să gasim uleiuri presate la rece; toate uleiurile și untul vegetal folosite sunt alimentare.

Rep: Se mai produc uleiuri în mod tradițional în România? Mă gândesc la uleiul de floarea soarelui sau dovleac, amintirea vacanțelor la bunici.

Mura Soap: Da, ne bucurăm să le folosim în producția săpunului Mura. Tot românești sunt și uleiul de cătină – un rezervor de vitamina A și C, de măceșe, de cânepă, de nuci. Condiția e aceeași, să fie presate la rece. Folosim și frunze, flori, plante medicinale din zonele nepoluate ale Maramureșului. Toate sunt culese, uscate și folosite după criterii științifice pentru a beneficia de toate principiile active pe care le au.

Rep: Gestul reflex pe care-l are majoritatea oamenilor este de a mirosi un sapun. Mura are un miros discret. Cum îl obțineți?

Mura Soap: Spre deosebire de produsele industriale, parfumul săpunului Mura provine din amestecul de uleiuri esențiale. Nu e un amestec haotic, ci unul creat după principiile parfumeriei de lux, experimentând cu multă răbdare și alegând din multe variante. E partea cea mai plăcută din procesul de obținere a săpunului, parfumul poate aduce în memorie locuri văzute, stări de spirit trăite, de multe ori îl asociem chiar și cu persoane sau întâmplări. Nu e un miros puternic, nu va stârni pasiuni, ci îndemn la introspecție.

Rep: Un brand de lux are de obicei conexiuni cu arta si cultura sau cu proiecte umanitare, sociale. Aveți în vedere și acest aspect?

Mura Soap: Brandul Mura Soap a fost creat, gândit, ilustrat de către niște oameni deosebiți, vizionari, înzestrați cu mult talent în mai multe domenii – web design, grafică computerizată, muzică, fotografie, film, antropologie. Alături de ei vom fi parteneri într-un proiect audio vizual, transdisciplinar, de promovare a Maramureșului în lume – “The Deep Sound of Maramures”, proiect patronat de Institutul Cultural Român. Acesta vine să reinterpreteze structuri vechi de sunet și formă maramureșeană, care să exploreze și revalorifice esența înțelepciunii. Proiectul se concretizează prin numeroase concerte-spectacol interpretate de trupa DNG 010, împreună cu Ansamblul Maramureșul, o serie de show-uri audio-vizuale care să exploreze în lumina tehnicilor multimedia moderne, vechile structuri de sunet și formă maramureșeană, reevaluând  bogăția spirituală a acestor locuri.

Rep: Ne puteți spune ceva despre vedeta liniei de douăsprezece săpunuri și anume “ Garden Party Rose Luxury Creamy Soap”?

Mura Soap: Este săpunul dedicat zilei de 10 Mai – Ziua Monarhiei – și este inspirat de petrecerea anuală de la Palatul Elisabeta. Sunt câțiva ani de când oferim acest săpun, cu multă considerație și respect, Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta.

Mura Soap a fost creat pentru persoane sofisticate, dar în căutarea armoniei date de o viață simplă și sănătoasă. Alteta Sa Regală este unul dintre acești oameni, foarte important pentru noi – model de viață, eleganță și inspirație. Prima cutie Mura Soap a plecat spre Palatul Elisabeta anunțând apariția unui nou brand românesc, prima persoană care ne-a felicitat și ne-a urat succes în păstrarea calității a fost Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta!

Rep: Credeți că piața românescă se deschide spre produse organice, de calitate, că românii vor învăța să citească eticheta înainte de a cumpăra?

Mura Soap: Da, vor urma modelul occidental de grijă pentru sănătate, de atenție la ingredientele alimentelor sau produselor cosmetice, grija pentru mediu și animale. Mura Soap reprezintă întoarcerea la simplitate și natural. Am observat de-a lungul timpului, cu uimire, afinitatea copiilor pentru săpunul Mura, deși lipsit de culori țipătoare sau efluvii olfactive. Cumva, intuitiv, percep chintesența binelui, creativității, pasiunii și iubirea din acest  ”microunivers saponificat”.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul: MURA SOAP

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.