Narcisa Lecusanu: ,, Astazi sunt ceea ce sunt datorita handbalului”

Narcisa Lecusanu este campioana care poate ajuta la dezvoltarea handbalului in tara noastra. O invingatoare de-a lungul timpului, o invingatoare speram, la alegerile pentru sefia FRH. Bafta! Un interviu care a incercat sa cuprinda cat mai multe aspecte legate de handbal.

Narcisa Lecusanu una dintre marile handbaliste ale tarii, care nu mai are nevoie de prezentare. Poti sa-mi spui cateva motive pentru care te-ai decis sa intri in competitia pentru sefia FRH?

Sunt mai multe elemente care m-au facut sa intru in aceasta cursa, in primul rand nepasarea cu care este tratat viitorul handbalului si tot ceea ce s-a intamplat negativ. Ma simt pregatita din punct de vedere administrativ si vreau sa intorc inapoi handbalului romanesc parte din ceea ce eu am primit de la el. Astazi sunt ceea ce sunt datorita handbalului. Vreau ca impreuna cu toti cei care iubesc si sustin handbalul sa ne implicam in revigorarea acestui sport legendar care ne-a adus multe satisfactii.

Fireste, nu poti sa divulgi proiectul tau in totalitate, dar, ce se va schimba dupa ce vei ajunge in fruntea FRH?

Proiectul poate fi divulgat si nu este un secret, chiar vreau sa ajunga la fiecare iubitor pentru a fi citit analizat si dezvoltat. El cuprinde foarte multe aspecte care se pot implementa si nu promisiuni. Il puteti gasi pe www.narcisalecusanu.ro
Se va schimba absolut tot ce nu merge de la statut care va trebui corelat cu legislatia in vigoare, sistem competitional la toate nivelurile,regulamente simple si neinterpretabile si multe altele.

Ajungem la loturile nationale, nationala de handbal feminin si respectiv nationala de handbal masculin. Aria de selectie la cele doua nationale si obiectivele celor doua nationale, implica anumite decizii, legate de viitorul lor. Ce se poate realiza in mod concret pentru ca ambele nationale sa fie acolo in varful ierarhiei?

 Pentru a avea nationale de top, asa cum va ziceam mai devreme trebuie sa lucram la baza piramidei, si la calitatea tehnico-tactica a sportivilor. Vreau sa avem grija de generatiile tinere care nu si-au gasit locul inca in liga nationala, numai asa putem mari aria de selectie pentru echipele nationale. Lotul B va fi un plus de experienta internationala pentru jucatorii tineri.  

 Daca ajungi presedintele FRH, cum va fi ajutat handbalul juvenil sa se dezvolte?

 Si aici sunt multe de spus, asa cum am scris si in programul meu, aspectele care ingradesc dezvoltarea vor fi eliminate si voi sprijini cluburile si antrenorii cu nevoile lor.
Daca voi fi presedinte voi face intalniri/dezbateri cu antrenorii si cei implicati pentru a identifica nevoile.

Crezi ca reprezentantii handbalului baimarean iti vor acorda sprijinul in data de 14 februarie? Chiar de ziua indragostitilor

 In Baia Mare se respira handbal de foarte multi ani. Cred ca oamenii care vor veni la Adunarea Generala vor vota cu mine pentru ca, impreuna putem recladi handbalul romanesc!
Cred intr-o familie a handbalului unita cu idei frumoase pentru dezvoltare si performanta.

 Un gand pentru cititorii jurnalmm

 Lor le multumesc ca sunt alaturi de handbal neconditionat. Asta am vazut-o ca jucatoare si ca om de handbal.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.