NASA: Eclipsă, cometă, lună plină, toate vor veni vineri noapte

NASA: Eclipsă, cometă, lună plină, toate vor veni vineri noapte

NASA anunţă că în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe cer se vor arăta trei „ameninţări”: lună plină, eclipsă de lună şi o cometă. „Locuitorii planetei se vor bucura vineri noapte spre sâmbătă dimineaţă de un fenomen rar pe cer: o eclipsă de lună „în penumbră”, de o lună plină „de zăpadă” şi de zborul unei comete.”

Eclipsă de Lună în penumbră

O eclipsă în penumbră are loc când umbra Pâmântului blochează o pare, dar nu toate razele Soarelui, să ajungă la lună. Fenomenul nu va fi unul pe care românii să îl poată observa cu ochiul liber. Acesta va fi subtil şi va avea loc când luna se va muta în partea exterioară a umbrei Pământului (cunoscută drept prenumbră), potrivit EarthSky.org.

Penumbra Pământului blochează o parte, dar nu toate, din razele Soarelui care trebuie să ajungă la Lună, lucru ce va face ca Luna să apară mai întunecată decât de obicei. Eclipsa de Lună în penumbră va avea loc potrivit NASA la orele 7:43 PM CT, 5:43 PM MT şi 4:43 PM PT.

Eclipsa va fi vizibilă din Europa, Africa, Asia de Est şi America de Nord-Est şi Sud, mai informează NASA. Aproximativ 35% dintre toate eclipsele sunt de tipul prenumbrei.

Luna plină „de zăpadă”

Luna va fi plină vineri noaptea, iar ceea ce vom vedea pe cer luna aceasta se va numi Luna „de zăpadă”. Potrivit Almanahului Fermierilor, denumirea lunii pline datează de pe vremea Nativilor Americani din nordul şi estul Statelor Unite. Fiecare lună plină are propriul nume. Luna plină din februarie este numită „de zăpadă” pentru că în medie, februarie este luna în care ninge cel mai mult în America, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie. Almanahul Fermierilor mai spune că triburile se refereau la eclipsa de lună din februarie ca la Luna „foametei”, pentru că din cauza condiţiilor meteo era complicat de mers la vânat.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.