Navigatia auto – telefon, GPS sau navigatie cu Android?

Pe cei pui mana prima data cand intri in masina?

Când intri într-o mașină și trebuie sa introduci o adresa necunoscuta (pentru ca urmeaza sa urmezi un traseu nou), ce iti vine sa folosesti mai usor? Un telefon mobil, o tableta, un GPS separat sau  sistemul de navigatie al autoturismului?

Dacă ai prefera să folosești un dispozitiv mobil, nu te condamnam. Nu esti singurul! Te-ai intrebat insa care este logica acestei alegeri?

In primul rand, pentru ca deja esti familiarizat cu respectivul aparat – pana la urma, toata ziua esti cu mana, pe telefon, nu-i asa?

Apoi, este usor de actualizat – atat sistemul de operare (sa spunem Android) cat si aplicatiile de navigatie (Google Maps, Waze) sunt usor de adus la zi!

Continuand lista, s-ar putea ca aparatele GPS vechi de care dispui ori navigatia preinstalata in masina sa te incurce mai degraba. Dacă ai folosit vreodată sistemul încorporat de navigație  al unei mașini, probabil că ai întâmpinat acele momente frustrante când încerci să introduci adresa unde doresti să mergi, dar procesul nu este la fel de lin precum te-ai fi asteptat.

Butoanele sunt distanțate incomod, nu răspund foarte repede, iar adresei parca ii trebuie o vesnicie pentru a se încărca (comparativ cu un telefon mobil).

Chiar dacă reușești să introduci adresa corectă, este posibil să întâlnești lucrări rutiere sau întârzieri de trafic care nu au fost preluate de sistemul tău de navigație – in plus, nu este întotdeauna ușor și rapid să găsești o rută alternativă.

Și mai rău, dacă antena GPS-ului are probleme la menținerea semnalului prin satelit, atunci precizia este afectată, ceea ce face dificilă și confuză rămânerea pe ruta.

Viitorul: sistemele de navigație dedicate, cu Android

Când iei în considerare punctele „deranjante” de mai sus, nu este chiar surprinzător faptul că șoferii optează pentru telefoanele lor în detrimentul vechilor sisteme de navigare încorporate; sunt ușor de utilizat, hărțile sunt actualizate și ai mai recente notificări de trafic, astfel încât să poți ajunge la locația dorită în cel mai puțin timp.

Explicatia este simpla – companiile auto pot fi experte în fabricarea de mașini, dar nu depun eforturi în construirea sistemelor lor de navigație ca și dezvoltatorii de aplicații de telefon sau de Android.

Insa nu totul se rezuma la efort. Problema reală este că durează atât de mult pana o mașină ajunge pe piață, încât până la achiziționarea acesteia, sistemul este deja depășit.

Acesta este motivul pentru care navigatiile aftermarket cu Android au devenit atât de populare pe intreg mapamondul. Usor de instalat, accesibile ca pret, acestea permit șoferului să accese aplicații la fel ca cele de pe de telefonul mobil – inclusiv aplicații de navigare.

Cu un astfel de sistem multimedia, ai exact beneficiile pe care le cautai

  • Actualizari la zi

Conecteaza-te la internet si in cateva minute ai adus la zi toate aplicatile din navigatie (inclusiv harti).

  • GPS si muzica fara repros, concomitent

Android permite folosirea de mai multe functii in acelasi timp.  GPS si muzica ta preferata pe fundal, de exdemplu. In plus, ai optiunea de Android “Splitscreen”- tai ecranul in doua, ai gps si un video/film, in același timp.

  • Radio online

Asculta muzica ori emisiunile tale preferate, de oriunde din lume.

  • Comenzi vocale

Perfecte cand vrei sa fii 100% concentrat la drumul ce iti sta in fata!

  • Camera multiple

O navigatie aftermarket cu Android te ajuta in mers si in …parcaree! In functie de accesoriile ales, ai vizibilitate în spate, fata și chiar 360 grade, la preturi corecte.

  • Aplicații online/offline

Waze, Sygic, Google Maps, Youtube, Spotify pentru confort si siguranta.

  • Grafica si sunet de exceptie

Ai egalizator special DSP (digital sound processing) si ecranele capacitive – totul pentru o experienta unica cand vine vorba de sunet si grafica.

Descopara cele mai bune oferte de navigatii cu Android si accesorii pentru masina ta, la Autodrop.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.