Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, sancţionată de poliţişti

CSiguranţa pe drumurile publice, din perspectiva menţinerii unui trafic rutier bazat pe respectarea reglementărilor legale şi pe respect reciproc, reprezintă o prioritate pentru poliţiştii maramureşeni.

Ieri, 21 martie, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au organizat o acţiune pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile legale  referitoare la acordarea priorităţii de trecere pietonilor.

În urma acțiunii, poliţiştii rutieri au sancţionat contravenţional 38 de conducători auto care au încălcat prevederile O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea amenzilor aplicate este de aproximativ 10 000 de lei.

De asemenea, şase conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor au rămas fără premise de conducere.

Reamintim conducătorilor auto că, la trecerile pentru pietoni, au obligaţia să reducă viteza de deplasare, iar dacă pietonii sunt angajaţi în traversare, să oprească şi să acorde prioritate de trecere.

Şi pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce s-au asigurat că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.