Nereguli sancţionate de jandarmi, la Sărbătoarea „Festivalul Castanelor”

castaneÎn perioada 21 – 27 septembrie a.c., în municipiul Baia Mare s-a desfăşurat  cea de-a XXIII-a ediţie a Sărbătorii „Festivalul Castanelor”, amplu eveniment cultural – artistic .

Peste 300 de jandarmi împreună cu cadre ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, alte structuri din Ministerul Afacerilor Interne şi personal din cadrul Poliţiei Locale Baia Mare, au colaborat  în scopul respectării legalităţii, prevenirii şi descurajării unor acţiuni menite să tulbure ordinea şi liniştea publică sau a unor manifestări de violenţă pe timpul acestei sărbători.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş adresează mulţumiri organizatorilor pentru modul de planificare şi desfăşurare al tuturor manifestărilor dedicate Sărbătorii Castanelor, colaboratorilor şi în special participanţilor pentru modul în care au răspuns solicitărilor forţelor de ordine şi pentru faptul că au dat dovadă de responsabilitate şi spirit civic.

Având în vedere condiţiile meteo, numărul redus de persoane prezente la standuri sau lipsa acestora precum şi dinamica activităţilor, în dispozitivul de asigurare a ordinii publice au intervenit modificări, fără afectarea obiectivului principal al misiunii. Zilnic, un număr de 80 – 90 de jandarmi s-au aflat în misiunea de asigurare a ordinii publice pe timpul desfăşurării sărbătorii prin dispozitive specifice în zona parcului de distracţii, a tarabelor, scenelor. În  sprijin au acţionat şi colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj Napoca.

Pe parcursul desfăşurării sărbătorii, atât băimărenii cât şi ceilalţi participanţi la manifestările în spaţiul public, au avut parte de o sărbătoare liniştită, fără probleme sau incidente majore. În atenţia forţelor de ordine au fost şi persoanele cunoscute cu preocupări / tendinţe infracţionale (furturi din buzunare) aflate în baza de date a compartimentului prevenire şi combatere a faptelor antisociale.

Jandarmii  din cadrul dispozitivelor de asigurare a ordinii publice, au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.500 lei. Totodată s-a constatat o infracţiune, fiind depistat un infractor, iar o persoană a fost condusă la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.