NOI DEZVĂLUIRI HALUCINANTE în cazul CRIMEI din Vişeu de Jos. VEZI ce se întâmplă ACUM cu asasinii polițistului! FOTO

NOI DEZVĂLUIRI HALUCINANTE în cazul CRIMEI din Vişeu de Jos. VEZI ce se întâmplă ACUM cu asasinii polițistului! FOTO

De cum au fost prinși de procurorii maramureșeni și de judiciariștii de la IGP, frații I.A. și M. O. Tomoioagă nu au mai scos nici un sunet. Chiar dacă au suficiente probe care să-i acuze de uciderea brutală a agentului șef principal Gheorghe Nistor, șeful de post din Vișeu de Jos, asasinii polițistului au fost filmați de anchetatori în timpul audierilor. Astfel, investigatorii vor să studieze limbajul nonverbal al celor doi criminali care se ascund în zadar în spatele unui zid al tăcerii.

Cei doi ucigași aflați acum în arestul IPJ Maramureș s-au prevalat  de dreptul la tăcere și au refuzat, încă de cum au fost demascați, să facă orice declarație. Abia dacă și-au rostit numele pentru procedurile de identificare. Nici măcar cu avocatul din oficiu nu au colaborat pentru a se apăra în vreun fel în fața acuzațiilor ce li se aduc.

Chiar și în acestă situație, anchetatorii au reușit rapid să demonstreze că ei sunt asasinii care i-au tăiat gâtul și i-au străpuns inima cu un cuțit polițistului, omor comis chiar în biroul subofițerului aflat în clădirea Primăriei din Vișeu de Jos. Motivați de îndârjirea de a nu scoate nici un sunet la interogatorii, investigatorii maramureșeni au recurs la o metodă inedită de a-și completa informațiile legate de acest caz nemaiîntâlnit în România: asasinii polițistului au fost filmați de anchetatori. Toate înregistrările audierilor la care au fost supuși criminalii șefului de post sunt studiate acum de specialiștii în traducerea limbajului nonverbal, iar interpretarea gesturilor ar putea fi folosită pentru aflarea de noi informații vitale pentru anchetă.

”E o procedură la care am recurs și pentru a le studia gesturile. Pentru că probe suficiente care să-i plaseze la locul crimei avem. Am înregistrat derularea audierilor, iar imaginile vor fi studiate de specialiști. Le vor fi urmărite mimica, mișcările necontrolate, trăirile de moment. Adică toate reacțiile spontane pe care cei doi le-au avut la interogatorii. E o presiune psihică pe care acum cred că o controlează, dar gesturile îi pot trăda. Dacă anchetatorul va ști să citească răspunsurile nonverbale oferite involuntar de cei doi, își va putea modela cursul investigațiilor și va putea aduce noi probe în dosar”, ne-au explicat surse judiciare.  

Nici măcar nu au clipit când li s-a spus că ar putea sta o viață după gratii pentru omor calificat

Asasinii agentului șef principal Gheorghe Nistor, șeful de post din Vișeu de Jos, nici măcar nu au clipit atunci când anchetatorii le-au spus că li s-a schimbat încadrarea din omor în omor calificat.

”Nici măcar atunci când au auzit că ar putea sta o viață după gratii nu au reacționat în vreun fel. Au ridicat un zid al tăcerii care poate fi demolat și cu ajutorul specialiștilor antrenați să traducă limbajul nonverbal”, au adăugat sursele citate. 

Subofițerul Nistor a fost ucis la începutul lunii ianuarie de frații frații Ioan Aurelian și Marius Ovidiu Tomoioagă. Aceștia i-au tăiat gâtul, i-au străpuns inima cu un cuțit după care au dispărut. Crima s-a consumat chiar în biroul subofițerului aflat la mansarda clădirii în care se află Primăria din Vișeu de Jos.

sursa:libertatea.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.